Banana bread, desertul pe care-l poţi realiza oriunde, oricând

Iată o reţetă simplă şi delicioasă pe care o poţi realiza oriunde, oricând- banana bread.
  • Publicat:
Banana bread, desertul pe care-l poţi realiza oriunde, oricând
FOTO: shutterstock / Banana bread, desertul pe care-l poţi realiza oriunde, oricând

Banana bread este genul de desert pe care-l poţi realiza oricând, oriunde, cu ajutorul unui mixer sau al unei furculiţe, o tavă de copt şi câteva banane. Am pregătit pentru tine o reţetă extrem de uşoară, în care ai nevoie doar de 10 minute pentru a amesteca ingredientele şi o oră ca preparatul să fie gata şi să-ţi învăluie casa în arome tentante.

Pentru a face banana bread nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, ba chiar vei vedea că sunt clasicele produse care sunt nelipsite din orice bucătărie.

Ai nevoie de:

  • făină
  • zahăr granulat
  • unt
  • lapte
  • ouă
  • praf de copt
  • vanilie
  • sare

Din fericire este o reţetă versatilă, iar ingredientele pot fi uşor înlocuite. De exemplu, poţi folosi orice tip de făină îţi doreşti, poţi înlocui zahărul alb cu cel brun, poţi înlocui untul cu margarină sau ulei, laptele îl poţi înlocui cu lapte de migdale, kefir sau chiar apă. Pe scurt, poţi alege ingredintele după propriul gust, cu excepţia prafului de copt care este absolut necesar.

Pentru a amesteca ingredientele ai nevoie de o furculiţă sau de un mixer. Dacă optezi pentru mixer, ai două opţiuni: fie topeşti untul, fie îl laşi întreg şi îl amesteci cu zahărul până obţii o cremă. În felul acesta vei obţine o textură mai cremoasă, în timp ce untul topit oferă densitate.

Mod de preparare

Lasă cuptorul la încălzit la 180 de grade, pune într-o tavă de cozonac hârtie de copt pe care să o dai cu spray de gătit. Topeşte untul, iar apoi adaugă zahărul şi amestecă-le. Într-un bol separat sparge două ouă, bate-le, apoi adaugă-le peste amestecul de unt topit şi zahăr şi mixează până obţii o compoziţie omogenă. Adaugă laptele şi vanilia. Pisează bananele cu ajutorul unei furculiţe, adaugă făina şi sarea şi amestecă uşor ingredientele cu ajutorul unei spatule până când nu se mai observă făina. Adaugă compoziţia în tava de copt şi las-o la cuptor între 50 şi 65 de minute.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”