3 deserturi delicioase fără zahăr

Iată 3 deserturi delicioase şi sănătoase care nu conţin deloc zahăr.
  • Publicat:
3 deserturi delicioase fără zahăr
FOTO: shutterstock / 3 deserturi delicioase fără zahăr

Cine zice că deserturile trebuie neapărat să conţină zahăr, miere sau sirop de arţar? Adevărul este că ne putem bucura de toate aceste gustări şi fără să adăugăm zahăr sau alţi îndulcitori. Am pregătit pentru voi trei reţete simple care se bazează pe gustul natural al fructelor şi, pentru că acestea sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanţi şi fibre, promitem că aceste deserturi sunt şi cât se poate de sănătoase. Aşadar, dacă ai prin bucătărie ingrediente precum scorţişoară şi ghimbir te poţi apuca de treabă.

Budincă cu avocado, ciocolată şi ghimbir

INGREDIENTE PENTRU DOUĂ PORŢII

  • 1 linguriţă de ulei de cocos extravirgin
  • 1 avocado curăţat
  • 1/3 cupă de pudră de cacao
  • 4 curmale tăiate cubuleţe şi înmuiate în 2 linguriţe de apă caldă
  • 1/2 cană de lapte de cocos
  • 1 cub de rădăcină de ghimbir proaspăt
  • 1 linguriţă de scorţişoară măcinată
  • 2 linguriţe de extract de vanilie
  • 1/2 cană de zmeură
  • 2 crenguţe de mentă proaspătă

MOD DE PREPARARE

Pune toate ingredientele într-un blender, cu excepţia zmeurii, şi amestecă până obţii o pastă. Adaugă conţinutul în boluri de desert şi adaugă ca topping zmeura şi menta.

Ovăz cu cireşe şi migdale

INGREDIENTE PENTRU DOUĂ PORŢII

  • 1/4 cană de unt de arahide
  • 1/4 cupă ovăz
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată
  • 1 1/2 cană de cireşe
  • 1 linguriţă de suc proaspăt de lămâie
  • 1 linguriţă de apă
  • 1/2 linguriţă de ghimbir proaspăt
  • 1 linguriţă de fulgi de migdale

MOD DE PREPARARE

Într-un bol de mici dimensiuni combină untul de arahide cu ovăzul şi scorţişoara. Pune o tigaie la foc mic şi adaugă cireşele şi sucul de lămâie, apa şi ghimbirul şi lasă-le la încălzit până încep să facă bule. Adaugă conţinutul din tigaie peste amestecul de unt de arahide şi ovăz şi adaugă deasupra fulgii de migdale.

Biluţe cu cocos

INGREDIENTE PENTRU PATRU PORŢII

  • 1/4 cană unt de caju
  • 4 curmale tăiate şi înmuiate în două linguriţe de apă caldă
  • 1 linguriţă de ulei de cocos extravirgin
  • 1/2 linguriţă extrect de vanilie
  • 1/4 cană făină de migdale
  • 2 linguriţe de seminţe de chia
  • 1/3 linguriţă de scorţişoară măcinată
  • 1/4 cană de fulgi de cocos

MOD DE PREPARARE

Adaugă într-un blender untul de caju, curmalele, uleiul de cocos şi vanilia şi amestecă până obţii o pastă. Într-un bol de mici dimensiuni amestecă făina de migdale, seminţele de chia şi scorţişoara. Peste, adaugă amestecul de caju şi combină ingredientele. Lasă-le la frigider pentru 10 minute, apoi din compoziţia obţinută formează biluţe, pe care mai apoi le treci prin fulgi de cocos. Lasă-le la frigider cel puţin 10 minute.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”