Vinete cu brânză, fasole, sos de lămâie şi muguri de pin

Ingrediente: 2 vinete, 6 linguri de ulei de măsline, sare, piper, 200 g de boabe de fasole, o lămâie, o lingură de tahini, 200 g feta, 100 g muguri de pin, o legătură de pătrunjel, sare, piper.
  • Publicat:
Vinete cu brânză, fasole, sos de lămâie şi muguri de pin

Ingrediente: 2 vinete, 6 linguri de ulei de măsline, sare, piper, 200 g de boabe de fasole, o lămâie, o lingură de tahini, 200 g feta (dacă ţineţi post folosiţi brânză tofu), 100 g muguri de pin, o legătură de pătrunjel, sare, piper.

Mod de preparare: încălziţi cuptorul la 200 de grade şi puneţi jumătăţile de vinete curăţate, cu sare şi piper. Lăsaţi-le 20 de minute până cînd se coc uşor.

Fierbeţi fasolea şi răciţi-o cu apă rece. Amestecaţi apoi zeama şi coaja de la lămîie cu 4 linguriţe de ulei de măsline şi tahini şi puneţi fasolea.

După ce s-au copt vinetele, puneţi peste acestea brânza, pătrunjelul şi mugurii de pin copţi. Adăugaţi apoi fasolea şi consumaţi imediat preparatul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sandviş cu ton
Sandviş cu ton
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: