Tartar de sfeclă, cu cremă de caju şi tahini, o reţetă Odette Mîndruţă

Pe Odette Mîndruţă n-aveţi cum să o uitaţi! Ne-a fermecat cu preparatele sale colorate şi sănătoase din cadrul show-ului culinar MasterChef, dar şi cu look-ul ei copilăresc, asiatic.
Tartar de sfeclă, cu cremă de caju şi tahini, o reţetă Odette Mîndruţă

Pe Odette Mîndruţă n-aveţi cum să o uitaţi! Ne-a fermecat cu preparatele sale colorate şi sănătoase din cadrul show-ului culinar MasterChef, dar şi cu look-ul ei copilăresc, asiatic.

Ingrediente tartar: 2 sfecle, 10 fire chives, 3 linguri ulei de măsline, 1 lingură oţet de mere, ½ linguriţă sare Himalaya. Pentru sos: 200 gr caju hidratat, 2 linguri tahini, 2 căţei de usturoi, 1 lingură zeamă de lămâie, ¼ linguriţă sare de Himalaya.

Preparare: se curăţă sfecla, se toacă cuburi şi se mărunţeşte în robotul de bucătărie. Se asezonează cu sare, ulei de măsline, oţet şi chives tocat mărunt. Tartarul este gata. Pune în blender caju, tahini, zeama de lămâie, usturoiul şi 2 linguri de apă, amestecă până când sosul devine cremos (mai adaugă apă dacă este nevoie). La sfârşit, asezonează după gust.