Reţeta Ioanei Ginghină: vinete umplute ca în Grecia

Ioana Ginghină te învaţă cum poţi prepara o salată de vinete ca în Grecia, un deliciu culinar. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie şi care sunt primii paşi.
  • Publicat:
Reţeta Ioanei Ginghină: vinete umplute ca în Grecia

Ioana Ginghină se descurcă bine pe platourile de filmare, dar şi în bucătărie. Actriţa reuşeşte să îşi surprindă apropiaţii cu felul de preparate delicioase. De când a devenit vegetariană, Ioana a adoptat numeroase reţete care nu conţin carne.

„Deja gătesc de 10 ani, deci pot spune că am ceva experienţă, însă cel mai bine îmi ies supele cremă şi fructele de mare. Mai fac şi salate foarte gustoase”, mărturiseşte Ginghină pentru Ce se întâmplă, doctore?!

Salata de vinete pe care o prepară frumoasa actriţă nu lasă însă pe nimeni indiferent. „Ador vinetele, sunt preferatele mele, aşa că îmi place să mănânc toată vara salată de vinete sau vinete umplute la cuptor. Se iau 3 vinete de mărime medie, se spală, se taie în jumătate (pe lung), se stropesc cu ulei de măsline şi puţină sare. Se dau la cuptor pentru 30 de minute. Eu am cuptor electric şi le-am lăsat la 240 de grade’’, adaugă Ioana Ginghină.

În acest timp se prepară un amestec din:

  • 4 roşii;
  • 300 g telemea de capră (se poate folosi şi de oaie sau vacă);
  • o căpăţână de usturoi;
  • o legătură de pătrunjel;

„Se amestecă toate ingredientele: roşiile se taie bucăţi mici, brânza se sfărâmă, usturoiul se zdrobeşte, pătrunjelul se toacă mărunt, iar după cele 30 de minute se adaugă şi miezul de la vinetele rumenite din cuptor”.

Cu tot acest amestec se umplu vinetele, se mai stropesc cu puţin ulei de măsline şi se bagă la cuptor încă 20-30 de minute. Se servesc calde!

„Sunt absolut delicioase şi uşoare. Până la această reţetă credeam că nu e bine să mănânci vânătă caldă, aveam senzaţia că vor fi greu de digerat, însă nu este deloc aşa’’, mai spune Ioana Ginghină.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: