Pancakes din sparanghel şi cartofi cu somon

Ingrediente: 3 cartofi, 60 ml lapte integral, 1½ lgţ făină, 2 ouă, un albuş, 150 gr sparanghel, unt clarificat (ghee), somon afumat, sare, piper, verdeţuri...
Pancakes din sparanghel şi cartofi cu somon

Ingrediente: 3 cartofi, 60 ml lapte integral, 1½ lgţ făină, 2 ouă, un albuş, 150 gr sparanghel, unt clarificat (ghee), somon afumat, sare, piper, verdeţuri, sos vinegretă.

Preparare: fierbe cartofii piure, adaugă lapte, făină, ouă, albuş şi amestecă până capătă consistenţa unei creme. Fierbe 3-4 minute sparanghelul, taie-l în felii subţiri şi adaugă-l în compoziţie, alături de sare şi piper. Încălzeşte unt într-o tigaie şi pune un polonic din compoziţie, formând clătite ovale. Se lasă câte 3 min pe fiecare parte. Serviţi cu o feliuţă de somon afumat şi garnitură de verdeţuri cu sos vinegretă (oţet din vin, ulei de măsline, muştar Dijon, sare).