Foietaj cu cartofi şi ciuperci

Ingrediente: foietaj, 6 cartofi, 250 ml smântână, ½ pachet de unt, 1 kg ciuperci, o legătură pătrunjel, 4 lgţ ulei de struguri, 60 ml reducţie de vin roşu cu ierburi aromatice...
Autor: Paula Rotaru
Foietaj cu cartofi şi ciuperci

Ingrediente: foietaj, 6 cartofi, 250 ml smântână, ½ pachet de unt, 1 kg ciuperci, o legătură pătrunjel, 4 lgţ ulei de struguri, 60 ml reducţie de vin roşu cu ierburi aromatice, 400 ml sos de roşii, sare, piper.

Preparare: taie cartofii cât mai subţire, pune peste ei smântâna. Sotează ciupercile în 60 gr unt, adaugă pătrunjel, sare şi piper. Întinde 2 foi de plăcintă în tavă, unge cu unt topit, adaugă un strat de cartofi şi ciuperci. Repetă până se termină foile. Se coace la cuptor o oră şi jumătate, la foc mic. Se serveşte cu sos de roşii, ulei aromat şi reducţie de vin roşu.