Clătite cu pate de păstrăv şi sos de castravete

Clătite aromatizate cu ierburi, umplute cu un pate fin de păstrăv şi servite alături de sos de castravete - toate acestea pot fi consumate la o cină foarte elegantă, alături de un vin alb demisec.
Clătite cu pate de păstrăv şi sos de castravete

Clătite aromatizate cu ierburi, umplute cu un pate fin de păstrăv şi servite alături de sos de castravete – toate acestea pot fi consumate la o cină foarte elegantă, alături de un vin alb demisec.

Ingrediente:

Aluat de clătite: 120 de grame de făină, 2 ouă mari, 300 de mililitri de lapte, o linguriţă de sare, piper negru proaspăt măcinat, 50 de grame de unt moale, o lingură de pătrunjel tocat, o lingură de frunze de ceapă verde tocate

Pateul de păstrăv: 4 păstrăvi afumaţi, 375 de grame de brânză de tip Philadelphia, piper negru, 2 linguri de suc de lămâie, 2 linguriţe de pastă de hran, o mână de pătrunjel tocat

Sosul de castravete: 300 de mililitri de smântână de gătit, 150 de mililitri de smântână grasă, o linguriţă de sare, 2 linguriţe de suc de lămâie, un castravete mare

Mod de preparare:

Se amestecă într-un bol ingredientele pentru clătite – untul fiind înmuiat -, cu ajutorul unui tel. Se lasă deoparte timp de 30 de minute, se amestecă din nou cu telul, apoi se fac clătitele, într-o tigaie non-aderentă.

Păstrăvul de rupe fâşii, eliminând oasele şi pielea. Se pune într-un robot carnea, restul ingredientelor – cu excepţia pătrunjelului – şi se mixează până se obţine o spumă. Se adaugă verdeaţa.

Clătitele se umplu cu crema de peşte şi se rulează, apoi se aşază pe un platou de servit.

Se mixează într-un robot cele două tipuri de smântână, se asezonează şi se amestecă împreună cu castravetele tăiat cuburi mici (după ce în prealabil a fost curăţat de coajă şi sâmburi).

Se pune sosul într-un vas, din care invitaţii se pot servi singuri, după dorinţă.

Sursa: Mediafax