Oana Andoni, o proaspata mamica in mijlocul evenimentelor

Anul acesta, Oana Andoni a trait cel mai important eveniment din viata: nasterea fetitei ei, Erica.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Oana Andoni, o proaspata mamica in mijlocul evenimentelor

Anul acesta, Oana Andoni a trait cel mai important eveniment din viata: nasterea fetitei ei, Erica. S-a reintors insa la pupitrul Stirilor PRO TV imediat ce a fost convinsa ca poate imbina cu succes cele doua „misiuni”. Si se descurca minunat: are timp suficient pentru micuta ei, iar orele petrecute la serviciu ii priesc de minune. Iar in luna decembrie se pregateste de sarbatoare: PRO TV implineste
16 ani.

CSID: Cum decurge relatia cu fetita ta?

Oana Andoni: Petrecem foarte mult timp impreuna. Nu vreau sa pierd nimic din evolutia ei, iar Erica ma rasplateste din plin. In fiecare zi, ma surprinde cu ceva nou. Programul nostru zilnic include, pe langa orarul clar stabilit (mese, plimbare, baita), si momente de distractie: ne jucam, ascultam muzica, dansam, facem ghidusii si radem mult.

CSID: Ce ti s-a parut dificil de cand i-ai dat nastere pana in prezent?

O.A.: Acum, privind in urma, nimic nu mi se mai pare dificil. Uiti tot ce a fost greu, cand vezi ce frumos creste si cata bucurie iti poate aduce un copil.

CSID: Am vazut ca ai o silueta pe care multe mamici ar invidia-o. Tii regim?

O.A.: Nu tin regim, pentru ca inca alaptez si trebuie sa am o dieta echilibrata. In viitor vreau, totusi, sa mai scap de cateva kilograme pentru a ajunge la greutatea de dinaintea sarcinii.

CSID: Care a fost cea mai grea zi din viata ta de mamica?

O.A.: Prima zi cand am ajuns acasa cu fetita de la maternitate. A fost emotionanta, frumoasa, dar grea, pentru ca nu stiam prea multe despre nou-nascuti, doar ce citisem in cartile pe care mi le-am luat in timpul sarcinii si ce m-au invatat asistentele de la spital. Nu vazusem pana atunci un copil mai mic de 3 luni.

Am avut un sprijin important din partea mamei. Ea mi-a dat sfaturi bune si incredere ca ma pot descurca. Si asa a fost. Totul vine de la sine, pur si simplu stii sa fii mama si sa faci fata cu succes acestei misiuni.

CSID: Cine sta cu fetita cand tu esti plecata?

O.A.: Sunt linistita, fiindca imi las fetita pe maini bune atunci cand sunt plecata. Mama m-a ajutat chiar de la inceput, ma pot baza pe ea 100%, e foarte atasata de cea mica. Si Catalin, sotul meu, se descurca de minune cu Erica. Stie sa o schimbe, sa-i faca baita, sa o hraneasca si e un partener de joaca ideal.


CSID: Care sunt sarcinile sotului tau in privinta fetitei?

O.A.: E nelipsit de la momentul imbaierii, tot el este responsabil cu masajul de dupa baita, aprovizionarea de la farmacie si jocurile cele mai nastrusnice.

CSID: Lui ce i s-a parut dificil la capitolul ingrijire bebelus?

O.A.: Cred ca, in primele 2-3 luni, partea cu trezitul din 3 in 3 ore noaptea.


CSID: Care au fost cele mai tensionate momente in timpul sarcinii?

O.A.: Am avut si eu emotii ca orice femeie insarcinata cu gandul la momentul nasterii, pe masura ce evenimentul se apropia.

CSID: Ce ai mancat in timpul sarcinii si cat?

O.A.: Am mancat cantitativ ca de obicei, doar ca am fost mai atenta sa nu-mi lipseasca in nici o zi fructele, legumele si lactatele (consumam minimum 1 litru de lapte pe zi).

N-am facut vreun efort deosebit, pentru ca n-am simtit nevoia sa mananc mai mult ca inainte si nici n-am avut pofte speciale. In rest, am preferat plimbarile si inotul, ocazional. Recunosc ca m-am ferit de activitati fizice prea intense pe timpul sarcinii, pentru a nu-mi asuma nici un risc.

CSID: Ai repeta experienta?

O.A.: Fiind singura la parinti, intotdeauna m-am gandit ca eu o sa am doi copii. E devreme sa ma pronunt. Mai am timp sa ma gandesc la asta, sa mai capat curaj.
 

CSID: De când îţi doreai acest copil?

O.A.: Copiii mi-au plăcut mult dintotdeauna, însă eu m-am simţit pe deplin pregătită să-l am pe-al meu, abia după 30 de ani.

CSID: Ai stat puţin în concediu de maternitate. Cum ţi s-a părut prima zi în redacţie după această pauză?

O.A.: E adevărat, n-am lipsit până acum mai mult de 2 săptămâni de la serviciu. Totuşi, după 3 luni de concediu de maternitate, m-am reintegrat foarte uşor, de parcă nimic nu s-ar fi schimbat. Când mă aflu în platou, sunt concentrată doar la ceea ce am de făcut, în rest sunt cu gândul mereu la fetiţă şi constat că toată ziua vorbesc doar despre ea.

CSID: De ce ţi-ai dorit să te reîntorci rapid la ştiri?

O.A.: Sunt o persoană activă. Imi place ceea ce fac, să fiu în redacţie în mijlocul evenimentelor, conectată la tot ce e nou. Am ales să mă întorc la muncă în momentul în care am ştiut sigur că pot îmbina cele două “misiuni” cu succes şi fără compromisuri. Programul îmi permite să stau suficient timp cu micuţa mea, iar orele petrecute la pupitrul ştirilor îmi aduc un tonus bun.

CSID: Crezi că e benefic şi pentru bebe să aibă o mămică activă?

O.A.: Cred că e important pentru mămici să aibă şi o altă activitate care să le aducă satisfacţie în afară de grija şi devotamentul pentru cel mic. Să nu se simtă complet desprinse de ceea ce făceau înainte de apariţia bebeluşului şi nu să stea 24 de ore din 24 doar cu copilul, oricât de mult l-ar iubi. Apar momente de oboseală, de frustrare şi se poate ajunge chiar la depresie. Starea bună sau tensionată a mamei se răsfrânge, cu siguranţă, şi asupra copilului. O mamă mulţumită va fi mai relaxată şi astfel se menţine armonia în familie.

Citeste si: Oana Andoni este mamica unei fetite de nota 10

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân