Ejacularea retrograda

Ejacularea retrograda sau “ejacularea uscata” insemna ca sperma, in loc sa fie proiectata afara (sau in vaginul partenerei), refuleaza catre vezica urinara. Afectiunea nu este dureroasa,
  • Publicat:
Ejacularea retrograda
Ejacularea retrograda

Ejacularea reprezinta expulzia spermei prin canalul uretral, la cateva secunde distanta de momentul orgasmului. Ejacularea retrograda sau „ejacularea uscata” insemna ca sperma, in loc sa fie proiectata afara, refuleaza catre vezica urinara.

Orgasmul masculin este, de obicei, acompaniat de ejacularea spermei acumulate in prostata. Acest impuls este generat de un sfincter (muschi circular) situat intre vezica urinara si prostata. In timpul orgasmului, sfincterul cu pricina se contracta, prevenind in acest fel eliminarea urinei in acelasi timp cu sperma.

Atunci cand este slabit insa, apare o situatie destul de ciudata: in loc sa fie expulzata afara (sau in vaginul partenerei), sperma ia cale intoarsa, ajungand in vezica urinara. Iar atunci cand va urina, barbatul in cauza va constata ca urina este tulbure. Explicatia? S-a amestecat cu sperma.

Ce determina ejacularea retrograda?

Afectiunea nu este dureroasa, motiv pentru care barbatii incep sa-i dea atentie abia dupa cateva partide de sex „uscat”, in care orgasmul nu este insotit de ejaculare. Cauzele aparitiei sunt administrarea de medicamente pentru reducerea tensiunii arteriale sau pentru afectiunile prostatei, interventii chirurgicale recente in zona genitala sau abdominala sau leziunile coloanei vertebrale.

Diabet si infertilitate

Chiar daca instalarea ei este favorizata de anumite probleme de sanatate, ejacularea retrograda poate determina si ea, la randul ei, aparitia unor boli, printre care diabetul. Statisticile arata ca cei mai multi barbati suferind de ejaculare retrograda sunt si diabetici. De asemenea, din pricina incapacitatii de a expulza sperma, acesti barbati nu pot deveni tati decat prin inseminarea artificiala a partenerelor lor cu sperma recoltata din urina.

Citeste si Cele mai mari probleme in viata intima a barbatilor

Urmărește CSID.ro pe Google News
Ce le dezgusta pe femei la barbati?
Ce le dezgusta pe femei la barbati?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: