Forum sex: Barbatii si somnul de dupa sex

O cititoare intreaba specialistul.
  • Publicat:
Forum sex: Barbatii si somnul de dupa sex
Forum sex: Barbatii si somnul de dupa sex

Exista intr-adevar un hormon care ii face pe barbati sa adoarma dupa sex? Sau e doar o scuza…

Exista mai multe motive strict fiziolo­gice care induc barbatului starea de somnolenta imediat dupa, insa n-as zice ca este un hormon responsabil de asta.

Gasim totusi, in literatura de specialitate, teorii care sustin ca motivul real pentru care barbatii adorm imediat dupa sex este acela ca ce­dea­za de buna voie fortelor biologice, deoarece in timpul orgasmului barbatii ar elimina un hormon numit oxito­cina (acelasi hormon pe care organismul femeii il elimina in timpul alaptarii si care ar fi responsabil de somnul bebe­lusului).

Eu sunt de parere ca unul dintre motivele reale ar fi oboseala fi­zi­ca si starea de relaxare pe care o induce, in general sexul. Ejacularea si de­tensionarea fizica ii obosesc, din punct de vedere fizic, pe barbati. Se stie ca prin ejaculare se produce o des­car­ca­re masiva de energie.

Un alt motiv, la fel de plauzibil, il reprezinta acela ca majoritatea oamenilor isi tin respiratia in timpul sexului, respira dezordonat sau nu se concentreaza asupra respiratiei. Acest lucru provoaca o insuficienta de oxigen, care duce la somnolenta.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân