Iata profilul barbatului ce poate avea orice femeie

Acesti seducatori au o serie de trasaturi de caracter ascunse, pe care femeile nu reusesc sa le descopere in timpul scurt pe care il au la dispozitie sa ii cunoasca mai bine.
  • Publicat:
Iata profilul barbatului ce poate avea orice femeie
Iata profilul barbatului ce poate avea orice femeie

La prima vedere, suntem atrase de ei ca de un magnet. Ne plac. Arata bine si stiu cum sa suceasca mintile unei femei. Dar daca ti-am spune ca Don Juanii sunt doar niste copii imaturi si complexati?

Cum arata Don Juanii?
Ei sunt aratosi, inalti, atractivi, stiu sa se comporte intr-un mod atragator, stiu cum sa-si faca legaturi si sunt foarte deschisi. Ei emana o atractie speciala pentru persoanele de sex opus. Fac cuceriri oriunde se afla, sunt de neoprit si dau impresia ca victoriile lor “constante” ii fac extrem de fericiti.

In afara de aceste “minunate”, evidente si bine-cunoscute caracteristici, acesti seducatori au o serie de trasaturi de caracter ascunse, pe care femeile nu reusesc sa le descopere in timpul scurt pe care il au la dispozitie sa ii cunoasca mai bine.

Medicii psihiatri explica originile personalitatii neurotice ale lui Don Juan in diferite moduri. Unii cred ca aceasta incepe sa se dezvolte in copilarie sau la inceputul adolescentei, cand mama isi neglijeaza fiul din cauza altor copii sau a sotului.

Ce se afla in spatele arongantei unui Don Juan?

Lipsa de dragoste maternala se presupune ca ofera acestui barbat un stimulent pentru a o cauta constant in aventurile sale romantice.

Altii cred ca Don Juan este rezultatul a prea multa dragoste maternala, ce intoxica si rasfata excesiv un copil. Ei nu cresc si nu se maturizeaza niciodata pe deplin.

Exista insa unii psihiatri care spun ca acesti barbati sunt copiii singuri la parinti, “copilul etern”, care se poarta urat cu ceilalti, dar isi indeplineste indatoririle perfect. Se presupune ca sunt egoisti, rasfatati, suparaciosi si adeseori sufera de un sentiment de inferioritate.

Ei incearca sa ascunda aceste sentimente printr-o aparenta duritate si aroganta. Raman aproape de mama lor pentru o lunga perioada de timp pentru ca se simt bine in preajma ei.

 

Don Juanii sunt in esenta imaturi

Un Don Juan este, in principiu, un nevrotic, o persoana inadaptabila, cineva care nu este multumit de el insusi. Sub masca lui de cuceritor vrea sa dovedeasca ca este un om matur, adica exact ceea ce nu este. Iar aceasta nevoie constanta de auto-confirmare este cea care ii determina pe acesti seducatori sa mearga din femeie in femeie.

Ei nu raman cu o singura partenera prea mult timp pentru ca au nevoie de dovezi continuu, le e frica de faptul ca cineva va descoperi cat de nesiguri sunt de fapt. De obicei, au abilitati de amant bine dezvoltate, si stiu secretele psihologiei sexuale feminine in detaliu.

De aceea, ei isi concentreaza strategia pe preludiul sexual, cu care isi pot satisface partenerele in ciuda unui comportament sexual minim sau chiar inadecvat. Pentru ca ei sunt, precum toti nevroticii, mai putin potenti.

Prea orgoliosi pentru a cere ajutor

Acesti barbati cauta consiliere profesionala foarte tarziu. Aroganta lor narcisista nu le permite sa isi impartaseasca problemele altei persoane. Le este teama ca femeile de care se folosesc pentru a-si arata abilitatile le vor descoperi vulnerabilitatea.

Ei cauta ajutor abia atunci cand devin atat de impotenti sexual, incat dibacia lor de a seduce nu mai are nici un rost. Sau, se poate intampla sa fie adusi la psiholog de femeile sau sotiile de care s-au atasat emotional, femei ce au vazut dincolo de farmecul lor sau pur si simplu le-au intrezarit vulnerabilitatea.

Unui Don Juan ii este greu sa fie fidel

In ciuda orientarii sale hiper-individualiste, exista sanse ca un Don Juan sa aiba o relatie pe termen lung cu o femeie. Dar daca devine emotional atasat de o ea si o ia de sotie pentru alte motive (bani, pozitie sociala, alte beneficii), atunci va fi necredincios in mariajul lor.

La inceput isi va ascunde aventurile romantice. Dar, mai tarziu acestea vor deveni tot mai evidente si astfel, casatoria se va transforma intr-un dezastru. 

Tu ce parere ai despre barbatii Don Juani?

Citeste si De ce unii barbati urasc femeile atat de mult?
                 Cand imaginatiei erotice ii e foame!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Ce este atractia sexuala?
Ce este atractia sexuala?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”