Poti face sex dupa un atac de cord?

Cercetatorii au aratat ca acestia renunta de tot la viata sexuala sau si-o reduc in mod semnificativ.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Poti face sex dupa un atac de cord?
Poti face sex dupa un atac de cord?

Dupa un atac de cord, inevitabil ti-e teama inaintea unei partide de sex ca nu cumva sa treci din nou prin aceeasi experienta. Avem o veste buna pentru tine! Nu ai nici un motiv pentru care ar trebui sa respingi relatiile sexuale dupa aceasta experienta din viata ta, cu atat mai mult cu cat ele sunt chiar benefice!

Renuntarea la sex, neintemeiata
Un atac de cord este un mare soc pentru o persoana si pentru familia acesteia. Unii incep sa pretuiasca viata mult mai mult, in timp ce altii sunt extrem de speriati. Asadar, e de inteles ca cei mai multi evita, de obicei, relatiile sexuale. Cercetatorii au aratat ca acestia renunta de tot la viata sexuala sau si-o reduc in mod semnificativ.

Acest lucru, insa, nu este necesar. Nu ai de ce sa renunti la sex. Mai putin de 1% dintre cei care au suferit un atac de cord au trecut prin aceasta experienta in timpul unui act sexual.

Un lucru mai si interesant este ca 75% dintre atacurile de cord suferite in timpul relatiilor sexuale s-au intamplat atunci cand aceste persoane isi inselau partenerii. In special in cazul barbatilor, care sunt mult mai in varsta decat amantele lor.

Sexul are efecte benefice
Un act sexual necesita aproximativ aceeasi cantitate de energie ca o plimbare de 20 de minute pe jos, iar orgasmul poate fi comparat cu urcatul scarilor. Asadar, poti face asta in continuare, nu-i asa?

Miscarea are un efect foarte benefic asupra inimii, iar sexul este o forma de exercitiu. Prin urmare, relatiile sexuale mai degraba te protejeaza impotriva unui nou atac de cord.

Poti sa-ti reincepi viata sexuala chiar dupa trei sau patru luni de la atacul suferit. Depinde de starea ta de sanatate.

Pentru a-ti examina sanatatea inimii trebuie sa mergi regulat la medic pentru analize. O data cu sfaturile privind testele efectuate, medicul te va informa si asupra efectelor pe care sexul le are asupra starii tale de sanatate. Nu-ti fie teama sa intrebi!

Trebuie doar sa te protejezi
Cu siguranta trebuie sa eviti relatiile sexuale atunci cand esti nervoasa sau stresata pentru ca bataile inimii sunt mult mai rapide. Medicul tau iti poate prescrie medicamente care diminueaza efectele actului sexual asupra inimii tale fara sa provoace tulburari ale acestuia. In nici un caz nu trebuie sa iei medicamente care nu au fost prescrise de doctor.

Pentru o viata sexuala implinita, vorbeste cu partenerul tau si impartaseste-i eventualele temeri. Impreuna incercati sa gasiti solutiile cele mai bune pentru amandoi. Nu incerca sa ii demonstrezi de ce esti in stare, in ciuda atacului de cord pe care l-ai suferit. Partenerul tau cu siguranta nu are nevoie de astfel de dovezi.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Marimea vaginului conteaza?
Marimea vaginului conteaza?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”