3 motive in plus pentru a face sex

Sexul practicat cu regularitate contribuie la cresterea imunitatii organismului uman.
  • Publicat:
  • Actualizat:
3 motive in plus pentru a face sex
3 motive in plus pentru a face sex

Ca arde calorii stim. Ca reduce stresul am mai auzit. Ca este bun pentru consolidarea cuplului, o si simtim, o si confirma medicii care pun totul in contul hormonului-minune, oxitocina. Dar sexul are multe alte beneficii insemnate pentru sanatate.

S-a descoperit ca persoanele care fac sex o data sau de doua ori pe saptamana au un nivel mai ridicat al unul anticorp numit imunoglobulina A (IgA), care ne poate proteja impotriva racelilor sau a altor infectii.

Specialistii de la Universitatea Wilkes au luat probe de saliva, care continea IgA, de la 112 liceeni ce au fost rugati apoi sa spuna cat de des au facut sex.

Studiul, citat de WebMD, a dovedit ca cei din grupul „o data, de doua ori pe saptamana”, aveau un nivel mai mare de IgA decat cei din celelalte trei grupuri – abstinentii, mai rar de o data pe saptamana sau foarte des, de 3 ori sau mai multe ori saptamanal.

Ii apara de bolile cardiace

Sunt multe studiile care o sustin. Intre ele, o cercetare facuta de medicii englezi pe aproape 1.000 de barbati care au facut sex des si nici un infarct. In Tara Galilor, un alt doctor a facut un studiu pe 2.400 de barbati, din care a reiesit ca cei care au avut cel putin 3 orgasme pe saptamana prezentau de doua ori mai putine riscuri de a suferi o criza cardiaca sau un atac cerebral, fata de cei care au facut sex mai rar.

Ii fereste de cancerul de prostata

Ejacularile frecvente, in special in cazul barbatilor de 20 si ceva de ani, reduc riscurile mai tarzii ale aparitiei cancerului de prostata. Au aflat-o cercetatorii australieni, au publicat concluzia in British Journal of Urology International, iar WebMD a citat-o.

Medicii au descoperit ca barbatii care au ejaculat de 5 sau mai multe ori pe luna in tinerete si-au redus cu o treime riscurile de cancer de prostata. O cercetare similara, aparuta in Journal of the American Medical Association, le dadea mai putine riscuri de aparitie a acestei maladii barbatilor care au ejaculat de cel putin 21 de ori intr-o luna.

Foto: GULIVER

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Sex pasional cu prezervativul cantator
Sex pasional cu prezervativul cantator
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”