Altruismul, arma barbatilor in cucerirea femeilor

Spiritul de cavaler al barbatilor cucereste femeile.
  • Publicat:
Altruismul, arma barbatilor in cucerirea femeilor
Altruismul, arma barbatilor in cucerirea femeilor

Ce le sensibilizeaza pe femei in asa masura incat sa accepte o intalnire cu un barbat pe care nu il considera atragator? Dovada unui spirit voluntar. Acesta este sfatul pe care barbatii in cautare de partenere l-au primit din partea prestigioasei publicatii British Journal of Psychology.

Practic, ce ar trebui sa faca un barbat pentru a cuceri inima unei femei? Sa doneze sange, sa infieze un catel amarat de la un centru de ecarisaj, sa ajute o vecina in varsta cu plata intretinerii, sa plece de buna-voie la arme in Irak?

Oamenii de stiinta au descoperit ca teoria evolutionista a inceput sa ia o alta directie, iar astazi competitia intre indivizi nu se mai duce la nivelul fortei, ci la nivelul altruismului. Esti dispus sa cedezi in fata altuia? Ei bine, daca raspunsul tau este un DA hotarat, se prea poate ca femeile din jurul tau sa fi oftat deja in cor la gandul unei intalniri cu tine.

Afirmatiile psihologilor britanici vin dupa ce au studiat comportamentul a 1000 de persoane. In final, concluzia a fost una de neclintit: pentru femei, altruismul conteaza mai  mult decat pentru barbati. Asadar, strategia oricarui mascul de a atrage in cursa femeia visata ar trebui sa se bazeze pe cel putin o dovada de bunatate.

De ce? Dezvoltarea creierului si durata lunga necesara copiilor pentru a creste au impus un nou profil al partenerului ideal: dispus sa se implice in viata de familie si sa-si protejeze progeniturile cat mai mult timp. Cu alte cuvinte, barbatul care nu se impotriveste conditiei de sot si tata grijuliu.

In plus, normele sociale descriu adesea femeile ca fiind neajutorate si avand acces limitat la resursele necesare traiului zilnic, pe cand barbatii sunt perceputi drept puternici, capabili sa asigure resursele partenerei de viata.

In aceste conditii, nu este de mirare de ce femeie prefera barbatii generosi, care actioneaza dezinteresat in favoarea altora. Pentru ca numai acestia sunt dispusi sa imparta cu femeile resursele si puterea de care dispun.

Pe tine ce barbati te impresioneaza?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
De ce le e frica barbatilor?
De ce le e frica barbatilor?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân