5 mituri despre masturbare

Periculoasa! Scandaloasa! (Prea) multa vreme masturbarea a fost considerata mama tuturor viciilor. Nici acum nu a scapat pe deplin de eticheta "tabu", iar multe mituri despre ea inca stau in picioare. Jos cu ele!
  • Publicat:
5 mituri despre masturbare
5 mituri despre masturbare

Periculoasa! Scandaloasa! (Prea) multa vreme masturbarea a fost considerata mama tuturor viciilor. Nici acum nu a scapat pe deplin de eticheta „tabu”, iar multe mituri despre ea inca stau in picioare. Jos cu ele!

1. Cine se masturbeaza, se imbolnaveste. Este unul dintre cele mai vechi neadevaruri, nascocit de asa-zisii invatatori ai vremurilor de demult care incercau prin orice vorbe sa ii indeparteze pe tineri de aceasta practica. A aparut astfel credinta ferma ca asa stau lucrurile, masturbarea inseamna boala curata. In zilele noastre, studii peste studii au demonstrat ca nici vorba de acest pericol, iar autoexcitatia nu poate fi considerata responsabila pentru bolile fizice sau mentale. Masturbarea nu ne face nici surzi, nici orbi. Nu provoaca nici sterilitate, nici cancer, nici maladii psihice. Ba chiar poate preveni cancerul de prostata.

2. Masturbarea provoaca probleme de erectie. Un barbat care se masturbeaza nu va fi in nici un caz mai slab „performant” in timpul actului sexual decat unul care se abtine de la autoexcitatie. Desigur, daca masturbarea are loc imediat inaintea partidei de sex, ea poate diminua dorinta.

Insa practicarea cu regularitate a masturbarii NU determina probleme de erectie. Din contra, in timpul perioadelor lungi de abstinenta, ea ajuta la mentinerea capacitatii corpilor cavernosi de a reactiona la stimulare. Iar reluarea raporturilor sexuale in conditii perfect normale este astfel facilitata. Si nu, masturbarea nu modifica nici forma, nici marimea penisului. La fel cum nici nu favorizeaza ejacularea precoce, ci chiar o poate trata.

3, Copiii care se masturbeaza au mari probleme. Nu au nici o problema, este un lucru absolut firesc. Copiii se masturbeaza de la cele mai fragede varste, inainte chiar de a invata sa mearga. In primii ani de viata, masturbarea este o activitate normala care ne ajuta sa ne descoperim corpul, sa aflam cum reactioneaza diverse zone, ce anume ne provoaca placere.

Intre 15 si 19 luni, copiii se masturbeaza deseori in public, iar dupa ce implinesc 2 ani, 85% incep sa o faca departe de ochii altora. Lucru pe care continua sa-l practice toata viata – in SUA 55% dintre adolescentii de 13 ani (baieti si fete) spun ca se masturbeaza. La 15 ani, cifra urca la 80%, iar in cazul adultilor ajunge la 65% pentru femei si la 90% pentru barbati.

4. Cei care se masturbeaza zilnic au nevoie de ajutor. Nu s-au facut inca statistici care sa ne spuna precis cam de cate ori se masturbeaza oamenii pe zi, pe saptamana, pe luna. Si nici nu exista un numar batut in cuie pe care daca il depasesti, ai o problema grava. Medicii spun ca unii dintre noi se masturbeaza si de 2 – 3 ori pe zi, altii de 2 – 3 ori pe saptamana, altii o data pe luna sau deloc. Si este firesc sa fie asa. Problemele apar cand masturbarea e facuta din necesitate, fara pic de placere.

5. Nu este normal ca o persoana implicata intr-o relatie stabila sa se masturbeze. Intr-un cuplu, partenerii simt deseori nevoia unui alt ritm al orgasmului, iar masturbarea este cel mai la indemana mijloc de a-si implini dorinta si de a scapa de frustrare. La fel de normal este sa faca acest lucru de fata cu celalalt sau sa se masturbeze reciproc.

Faptul ca o persoana cu o viata sexuala satisfacatoare se masturbeaza este cat se poate de natural. E o problema cand devine preferata partidelor de sex.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
5 nestiute despre prezervativ
5 nestiute despre prezervativ
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân