Forum sex Hot Q& A

E adevarata scuza in spatele careia se ascund barbatii "a fost doar sex"? Ei chiar pot sa insele doar fizic, nu si sufleteste? Cand partenerul iti propune un ménage à trois ideea ta despre cuplul solid, unic, poate incepe sa se clatine. Ce e de facut? Psihologii Emilia Potenteu si Iris Gogorici au raspunsurile.
  • Publicat:
Forum sex Hot Q& A
Forum sex Hot Q& A

E adevarata scuza in spatele careia se ascund barbatii "a fost doar sex"? Ei chiar pot sa insele doar fizic, nu si sufleteste? Cand partenerul iti propune un ménage à trois ideea ta despre cuplul solid, unic, poate incepe sa se clatine. Ce e de facut? Psihologii Emilia Potenteu si Iris Gogorici au raspunsurile.

Intre infidelitate si iertare

Traiesc un cosmar de cateva luni, de cand mi-am prins iubitul in pat cu o alta femeie. Ne-am despartit imediat, desi a incercat sa-mi explice ca a fost o chestie pur fizica, fara pic de sentimente, si ca pe mine ma iubeste. Mi-e greu sa cred asta.

Se spune ca femeia il insala doar pe cel pe care il iubeste, pe ceilalti ii paraseste pur si simplu. Oare nu-i valabil si pentru barbati? Daca insa vrei sa obtii un raspuns la intrebarile tale cel mai bine ar fi sa discuti chiar cu el in adevaratul sens al cuvantului, discutie in care sa incercati sa aflati adevaratele motive ale gestului sau.

Pentru ca spui ca el inca insista sa-l ierti, iar pe tine, dupa luni de zile, tot te mai framanta aceasta intamplare, cred ca relatia voastra nu este consumata. {i ar fi pacat sa plecati dintr-o relatie dupa care amandoi tanjiti, a carei lipsa va afecteaza poate in egala masura. Iar daca te-ai hotari sa-l ierti, oare nu ti-ai face tie un serviciu?

Unde-s trei, pasiunea creste?
Partenerul meu mi-a facut o propunere care m-a socat, recunosc. A pomenit despre o partida de sex intre noi doi si o a treia persoana. Ar fi o fantezie la care viseaza de ani de zile. Eu nu sunt deschisa la asa ceva, iar relatia noastra fizica s-a racit de la refuzul meu.

Poate fi frustrant si derutant ca, acelasi barbat care ti-a spus deunazi ca esti singura femeie din viata lui, ca doar tu il poti face fericit, iti cere apoi sa accepti inca o femeie in patul vostru. Daca partenerul tau nu este insistent in a-ti propune un manage à trois, ai de-a face cu o fantezie nevinovata, inocenta chiar, si prezenta in fanteziile sexuale ale majoritatii barbatilor.

Insa, daca insista, poti sa-i propui ca „intrusul“ sa fie un alt barbat. Poate aceasta ipostaza il va face sa-si reconsidere propunerea si sa inteleaga ca nu fanteziile sunt prioritatea in relatia voastra. Daca insa te hotarasti sa-i implinesti dorintele, asigura-te ca nu vei iesi ranita din aceasta experienta. Nu accepta doar din spirit de sacrificiu.

Afi sau a nu fi mama?
Am ramas insarcinata acum cateva saptamani, intr-o noapte in care, ametiti de la o petrecere, am neglijat protectia. Suntem tineri, iar copilul nu este o prioritate pentru noi, asa ca am decis sa fac avort. De doua ori am ajuns la usa cabinetului ginecologic si m-am intors. Nu am curajul sa fac pasul. Viata mea nu va mai fi la fel daca il fac. Dar nici daca nu il fac.

Ideal ar fi ca parintii sa pregateasca momentul sosirii pe lume a micutului (din punct de vedere social, material, psihologic, al starii de sanatate). Decizia de a deveni parinte trebuie luata cu INIMA! Nici o formula a expertilor nu va poate spune daca sunteti sau nu pregatiti sa aveti copii, daca acesta este momentul optim sau nu. Pentru un raspuns exact trebuie sa va intrebati sufletul. Cel mai bun raspuns este acela pe care vi-l veti da voi. De un lucru insa puteti fi siguri: veti darui mult si veti primi mult!

Atractie tabu
Va cer sfatul intr-o chestiune pe care nu am curaj sa o discut cu cei care ma cunosc. Am 25 de ani si suntintr-o relatie cu un barbat minunat de 3 ani. De cand ma stiu am avut numai iubiti, desi ma simt foarte atrasa de femei. Am tot reprimat aceste sentimente, dar simt ca nu mai pot.

Mai important decat sa discuti cu cei din jur este „sa discuti“ cu tine. De ce iti pui aceasta problema acum desi spui ca de 3 ani ai o relatie cu un om minunat? Oricum, situatia cu care te confrunti ar trebui discutata intr-un context mult mai larg. Este dificil sa-ti descoperi sexualitatea atata timp cat nu dai frau liber fanteziilor si dorintelor. Esti dispusa sa renunti la relatia actuala pentru a incerca „altceva”?

Emilia Potenteu, psihoterapeut
Dragostea adevarata este cel mai bun profesor de sex. Nu putem vorbi despre incompatibilitate fizica atunci cand ne referim la o relatie bazata pe iubire, decat in cazuri rare si atunci cu implicatii de natura fiziologica. Actul sexual nu este decat un limbaj fidel de exprimare a sentimentelor celor doi parteneri, care nu poate fi disfunctional.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
5 mituri despre masturbare
5 mituri despre masturbare
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: