Shopping in numele iubirii

O lume intreaga innebuneste de Valentine's Day in fiecare an. Trandafiri (neaparat rosii), cutii cu ciocolata, felicitari, cadouri cu lenjerie intima, toate pornesc spre persoanele pe care le iubim. In aceasta zi, Cupidon isi face de cap in stil mare.
  • Publicat:
Shopping in numele iubirii
Shopping in numele iubirii

E greu de crezut ca Sfantul Valentin, bietul preot crestin executat la Roma, pe 14 februarie 270 d.HR., a intuit vreodata in ce-o sa se transforme comemorarea lui peste niste sute bune de ani.

Iubirea justifica insa orice, asa ca, de Ziua Indragostitilor, in vremurile noastre, se da liber la romantism (desi, potrivit unei stiri difuzate de BBC, adolescentii de azi prefera sex in loc de ciocolata sau trandafiri) si la… shopping!

Din lumea larga
Peste tot in lume, aceasta zi este sarbatorita cu mare fast. Campionii absoluti sunt americanii. In fiecare an, de Valentine’s Day, acestia cheltuiesc peste un miliard de dolari doar pe dulciuri si trimit in jur de un miliard de felicitari.

Cat despre flori, in 2005 s-au trimis 175 de milioane de trandafiri (cumparati, in 74% dintre cazuri, de barbati), motiv pentru care marile firme de curierat FedEx si UPS au fost nevoite sa faca mai multe zboruri spre America de Sud (florile erau aduse din Columbia si Ecuador).

Inca nu exista nici o dovada ca eschimosii ar celebra Ziua Indragostitilor (desi, nici ei nu mai sunt ce-au fost), dar, in rest, cam toata lumea a auzit de Valentine’s Day.

Dupa caderea comunismului, tarile est-europene au inceput sa marcheze evenimentul. La noi, mass-media si magazinele fac in ciuda refractarilor care se revolta impotriva „americanismelor”. In Italia se canta si se recita poezii, in Japonia femeile ofera cadouri de ciocolata barbatilor.

Daca il iubesc pe barbatul respectiv, atunci ciocolata va fi foarte scumpa si va avea forma de minge de golf, de computer sau de masina. Daca femeia ofera cadoul din obligatie, atunci va fi vorba de un simplu baton de ciocolata ieftina. Peste tot se ofera flori persoanei iubite.

In 2004, la Manila, in Filipine, mai mult de 5.300 de cupluri au sarbatorit Ziua Iubirii sarutandu-se simultan si intrand in Cartea Recordurilor. Iar in SUA, anul trecut, cu cateva zile inainte de Valentine’s Day, o companie de telefonie mobila a inceput sa se ocupe de viata romantica a clientilor sai.

Acestia au la dispozitie un nou serviciu, adica pot accesa, prin telefon, o baza de date cu persoane singure si disponibile, cu care pot incerca sa innoade o relatie. Cat despre Taiwan, producatorul de prezervative Durex a anuntat ca aici, in jurul datei de 14 februarie, vanzarile cresc cu pana la 30%! Peace and Love, dragelor!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Forum sex: Mama, ce e aia copulatie?
Forum sex: Mama, ce e aia copulatie?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: