Practicile BDSM: ghidul pentru o relaţie sănătoasă

Iată un ghid ideal pentru cuplurile care îşi doresc să condimenteze relaţia de cuplu în dormitor.
  • Publicat:
Practicile BDSM: ghidul pentru o relaţie sănătoasă
FOTO: shutterstock / Practicile BDSM: ghidul pentru o relaţie sănătoasă

Practicile BDSM nu sunt un concept plăcut de toată lumea, dar trebuie să recunoaştem că fantezile şi dorinţa de a experimenta noi lucruri în dormitor se află în mintea tuturor. BDSM face referire la puterea jocului sau relaţia dominare-supunere, în care partenerii explorează noi senzaţii inclusiv durere. Pnentru că este vorba de un schimb de putere, această practică trebuie să fie de comun acord, sigură şi sănătoasă. Aşadar, iată un ghid care te poate ajuta să condimentezi relaţia cu partenerul.

Fă-ţi temele

BDSM gravitează în jurul senzaţiilor intense, joucului de rol, îndurarea provocărilor fizice pentru a produce plăcere. Practicate într-o manieră sănătoasă aceste jocuri pot fi benefice pentru relaţia de cuplu, dar înainte de toate, ambii parteneri trebuie să ştie exact ce implică, să-şi facă temele pe acest subiect şi să comunice cu partenerul în privinţa fanteziilor şi a îndeplinirii lor.

Fă o listă cu ceea ce vrei să le experimentezi

Înainte de a trece la fapte, fă o listă cu lucrurile pe care ai vrea să le experimentezi în dormitor şi uită-te pe ea de două ori pentru că sigur vor apărea modificări şi te vei răzgândi în anumite privinţe. Astfel, vei ştii sigur ce eşti dispusă să faci şi ce nu.

Vorbeşte-i partenerului despre BDSM cu o atitudine pozitivă

Discuţiile cu partenerul legate de sex sunt ideale nu doar pentru a vă cunoaşte mai bine, ci şi pentru a stabili o legătură puternică. Află dacă partenerul este dispus să experimenteze fanteziile tale sau dacă şi el la rândul lui are anumite fantezii pe care-şi doreşte să le pună în practică.

Nu încerca totul deodată

Dacă partenerul este de acord în privinţa practicilor BDSM, nu profita ca într-o singură noapte să-ţi pui în aplicare toate fanteziile sexuale. Pentru a te bucura de experienţă, trăieşte din plin fiecare joc pentru rezultate optime.

Respectă limitele partenerului

Aceste jocuri presupun negocieri, limite, cuvinte de siguranţă în cazul în care partenerul nu se simte pregătit să meargă mai departe. În momentul în care practica nu mai este una plăcută pentru partener, înseamnă că s-au depăşit nişte limite, iar jocul a devenit unul nesănătos. În acest sens, partenerul îşi poate schimba complet atitudinea faţă de tine, mai ales dacă se întrec limitele impuse.

Cum ţi s-a părut?

Practicile BDSM implică multă comunicare, motiv pentru care partenerii trebuie să fie sinceri unul cu celălalt, să pună întrebări şi să ofere răspunsuri. După îndeplinirea fanteziilor sexuale, nu este nimic greşit să-ţi întrebi partenerul cum s-a simţit, dacă i-a plăcut sau dacă ar repeta experienţa.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân