Cum să prepari o salată sănătoasă, sub 1000 de calorii

Pentru o salată sănătoasă, iată ce alegeri ai putea face şi cum să înlocuieşti ingredientele
  • Publicat:
Cum să prepari o salată sănătoasă, sub 1000 de calorii
FOTO: pexels.com / Cum să prepari o salată sănătoasă, sub 1000 de calorii

Uneori se întâmplă ca atunci când mergem la restaurant să optăm pentru o salată astfel încât să evităm tentaţiile nesănătoase din meniu. Însă, surprinzător sau nu, unele salate conţin peste 1000 de calorii. Iată cum să faci cea mai bună alegere şi cum să-ţi creezi o salată sănătoasă, sub 1000 de calorii.

Cu ce începem când preparăm o salată sănătoasă?

În primul rând, o salată sănătoasă trebuie să aibă la bază legume verzi. Mai exact, poţi opta pentru baby spanac, rucola, salata kale sau iceberg. Acestea au un conţinut mic de calorii şi sunt bogate în vitamine şi minerale necesare organismului.

Înlocuieşte crutoanele cu crackers

8 crutoane integrale conţin undeva la 80 de calorii. În general, produsele din grâu integral sunt o alegere sănătoasă, dar nu şi atunci când sunt preparate cu unt şi prăjite. În schimb, 2 felii de crackers conţin 25 de calorii.

Carnea de pui crispy

Carnea de pui, şunca, peştele sau carnea de curcan sunt ideale pentru prepararea unei salate, câtă vreme nu sunt prăjite şi se menţin valorile nutriţionale. 130 de grame de pui crispy în salată conţin 380 de calorii. După cum bine ştim, ”crispy” înseamnă prăjit, iar tot ce este prăjit este nesănătos. În schimb, 130 de grame de pui la grătar conţin 213 calorii, devenind astfel o variantă mai sănătoasă.

Cum alegem brânza?

Când vine vorba de brânză, întotdeauna optează pentru variantele scăzute în grăsime. 28 de grame de blue cheese conţin 100 de calorii, în schimb, 28 de grame de brânză feta conţin 75 de calorii, iar 28 de grame de brânză de capră conţin 50 de calorii.

Merişoarele, înlocuite cu fructe proaspete

30 de grame de merişoare uscate conţin 92 de calorii. Fructele de pădure sunt bogate în fibre, dar versiunea lor uscată conţine de şapte ori mai multe calorii faţă de fructele proaspete. În acest sens, poţi opta pentru mandarine sau căpşuni. Mai exact, o mandarină conţine 40 de calorii, iar 100 de grame de căpşuni conţin 25 de calorii.

Cum asezonăm salata?

De cele mai multe ori, o salată sănătoasă se transformă în câteva momente într-o variantă nesănătoasă din cauza dressingului pe care-l folosim. Fie suntem tentaţi să punem cantităţi prea mari, fie adăugăm prea multe ingrediente. Poţi opta pentru o linguriţă de vinegretă, care conţine 14 calorii sau poţi adăuga puţin ulei de măsline şi oţet de vin roşu.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân