CSID a încercat cafeaua Dalgona, senzaţia Internetului în 2020

Cafeaua Dalgona face furori pe Internet de câteva luni, iar noi nu ne-am putut abţine să nu încercăm reţeta.
  • Publicat:
  • Actualizat:
CSID a încercat cafeaua Dalgona, senzaţia Internetului în 2020
FOTO: Instagram / CSID a încercat cafeaua Dalgona, senzaţia Internetului în 2020

Cafeaua Dalgona face senzaţie în ultimele luni în social media. Pe orice platformă aş intra este aproape imposibil să nu văd o fotografie cu această băutură care promite să fie reţeta anului 2020. Bineînţeles, curioasă din fire şi mai ales iubitoare de cafea la bază, am zis să încerc reţeta care este atât de simplă şi rapidă că-ţi pregăteşti cafeaua în fiecare dimineaţă cu cel mai mare drag.

La o primă vedere, după nume, pare o băutură fancy şi complicată, dar pusă în practică mi-am dat seama că este clasicul nes frecat pe care părinţii noştri obişnuiau să-l bea. Ce o face atât de specială este faptul că se formează o spumă absolut delicioasă şi cremoasă şi este o băutură răcoritoare, ideală pentru zilele de vară, pentru că poate fi preparată cu gheaţă.

Prima oară a câştigat popularitate în Coreea de Sud, în luna ianuarie, după ce actorul Jung Il-woo a încercat această băutură în Macao pentru emisiunea “Stars’ Top Recipe at Fun-Staurant”. Imediat după, cafeaua a devenit virală în Coreea de Sud fiind nelipsită din meniurile restaurantelor şi cafenelelor. Mai târziu, în luna martie, Hannah Cho, utilizator al platformei TikTok a încărcat un video de 15 secunde în care pregăteşte această băutură alături de mama ei. Filmarea a fost vizionată de peste 12 milioane de ori.

Cum să pregăteşti cafeaua Dalgona

Ingrediente:

  • 2 linguriţe de cafea instant sau solubilă
  • 2 linguriţe de zahăr
  • 2 linguriţe de apă fierbinte
  • lapte
  • gheaţă

Mod de preparare: Într-un vas se amestecă zahărul şi cafeaua apoi se adaugă apa fierbinte şi se freacă până se omogenizează. Se ia mai apoi un mixer şi se mixează până se obţine o spumă cremoasă (undeva la 4-5 minute). Veţi observa că spuma va creşte în volum, ceea ce o face numai bună pentru băutura noastră. Se ia un pahar sau o cană, se pun cuburile de gheaţă şi se adaugă laptele rece (cel mult 200ml). Deasupra se adaugă spuma şi gata! Aţi obţinut senzaţia Internetului. Izolarea la domiciliu ne-a schimbat complet vieţile, dar asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de o băutură delicioasă ca în zilele în care savuram alături de prieteni o cafea gustoasă în oraş.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: