Te-ai săturat de gătit mâncare românească? CSÎD a încercat în izolare – Supă thai din ce ai. Reţeta!

Ţi-e poftă de mâncare thai? Poţi face acasă fix din ce ai. CSÎD a încercat coconut curry soup delicioasă cu ingrediente pe care le aveam în casă în izolare.
  • Publicat:
Te-ai săturat de gătit mâncare românească? CSÎD a încercat în izolare - Supă thai din ce ai. Reţeta!
Te-ai săturat de gătit mâncare românească? CSÎD a încercat în izolare - Supă thai din ce ai pe acasă. Reţeta! foto Mădălina Drăgoi

Oricât de mult am iubi gastronomia românească sau ultra cunoscutele pizza sau paste trebuie să recunoaştem că sunt momente în care nu mai vrem să le vedem în farfurii. Asta mi s-a întâmplat şi mie în procesul autoizolării la domiciliu început fix acum 4 săptămâni. Aş fi mâncat o supă thailandeză, la fel de bună precum cea din Thai Park din Berlin, unde în weekend din mai până în octombrie se adună asiatici în special thailandezi şi gătesc pe plite minuscule, în parc live fel şi fel de preparate specifice.

În Berlin – Thai Park este deja o instituţie. Şi sunt cozi. Vizitatorii stau pe pături pe iarbă, ascultă muzică, fac sport. Un vis pentru mine să ajung din nou acolo când va fi din nou sigur să călătorim şi să stăm în mulţimi.

Este momentul să punem în aplicare ce am învăţat în călătorii

Ca să mă trezesc din visare, dar totuşi să simt în casă minunatele arome ale mâncărurilor thai, m-am dus val vârtej în bucătărie după ce am găsit pe internet o reţetă de supă coconut curry cu ce ai pe acasă.

Ingredientele pe care trebuie să le aveţi

Aşadar, dacă aveţi turmeric, boia iute de ardei, ghimbir şi lapte de cocos sau fulgi de nucă de cocos puteţi începe misiunea. Sau dacă le puneţi la listă la următoarea rundă ce cumpărături. Asta pe lângă puţin ulei, ceapă, usturoi, cartofi şi legume – orice de la morcov, varză, păstârnac, ardei gras etc. Reţeta include şi câteva cubuleţe de brânză tofu, însă eu am înlocuit cu brânză gouda (căci asta aveam la îndemână). Aşa cum îi spune numele este o supă cu ce ai la îndemână.

Supa thai

Reţetă – Coconut curry soup

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • 1 lingură de ulei
  • 1 ceapă mărunţită
  • 3 căţei de usturoi întregi zdrobiţi
  • Jumătate de cm de ghimbir proaspăt decojit şi dat pe răzătoare sau aproximativ o jumătate de linguriţă de ghimbir pudră
  • 1 lingură de pastă tomate în care am pus boia de ardei iute (depinde de gradul de iute pe care îl doriţi)
  • 1 lingură de turmeric pudră
  • Sare
  • 1 lingură de zahăr
  • 3 cartofi curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
  • O cană de lapte de cocos (eu am lăsat fulgi de cocos la hidratat câteva ore pentru că nu avut lapte de cocos)
  • 3 căni de supă vegetală sau apă
  • Câteva cubuleţe de tofu sau altă brânză pe care o aveţi în casă puse 2 minute în tigaiei (eu am avut gouda)
  • Legume date prin răzătoare sau tăiate fin pe care le aveţi prin casă. Eu am folosit o frunză de varză, puţin morcov, puţin păstârnac.


 

Mod de preparare:
Într-o oală, la foc mic spre mediu se încălzeşte uleiul după care se pun ceapa, usturoiul, ghimbirul amestecându-se mereu, fără a se lăsa să se ardă. Se adaugă pasta de tomate cu boia de ardei, turmericul, sarea şi zahărul şi se lasă să se călească uşor pentru încă câteva multe. Se adaugă apoi laptele de cocos (sau cocos hidratat), cartofii şi supa vegetală sau apa. Atunci când cartofii sunt fierţi supa este gata. Se poate da şi prin blender (eu nu am avut la îndemână) şi se transformă într-o supă cremă. Separat se pune într-o tigaie antiaderentă brânză pentru a se încălzi şi rumeni. În bolul de supă se pun legume proaspete tăiate fin şi cubuleţele de brânză. Poftă bună!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Supă cremă cu avocado şi castravete
Supă cremă cu avocado şi castravete
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: