Un bărbat de 101 ani şi o femeie de 102 ani, vindecaţi de coronavirus, în Italia

Iată două cazuri care au câştigat lupta împotriva coronavirusului
  • Publicat:
Un bărbat de 101 ani şi o femeie de 102 ani, vindecaţi de coronavirus, în Italia
FOTO: shutterstock / Un bărbat de 101 ani şi o femeie de 102 ani, vindecaţi de coronavirus, în Italia
Un bărbat în vârstă de 101 ani din Rimini, Italia, a fost externat din spital după ce s-a vindecat de coronavirus, devenind astfel unul dintre cei mai în vârstă supravieţuitori în faţa virusului mortal.
 
Numit de presa italiana ”Domnul P”, bărbatul a fost internat în urmă cu o săptămână la un spital din Rimini după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus. După recuperare, bărbatul a fost externat. Este al treilea pacient din grupa persoanelor vârstnice care se vindecă de COVID-19. ”Domnul P” s-a născut în 1919, în perioada în care avea loc gripa spaniolă care, potrivit Centrului de Control şi Prevenţie a Bolilor, a infectat 500 de milioane de persoane, adică o treime din populaţia de pe glob, la acea vreme.
 
În Rimini au fost estimate 1,189 cazuri noi de coronavirus în urmă cu câteva zile. Medicii de la spitalul din Rimini, unde ”Domnul P” s-a vindecat, susţin că recuperarea lui extraordinară dă speranţe pentru viitor, mai ales în rândul persoanelor vârstnice.
 
Potrivit unui raport realizat de Institutul Naţional de Sănătate din Italia, aproape 86% dintre decesele din ţară au fost ale pacienţilor mai în vârstă de 70 de ani. În China, Italia şi Statele Unite au fost estimate aproximativ 80,000 de cazuri, în Italia fiind cele mai multe decese (8,165), comparativ cu Statele Unite (1,000) şi China (3,287).
 
CNN notează că tot în Italia, o altă femeie de 102 ani s-a vindecat după ce a fost testată pozitiv cu COVID-19, după ce a stat internată 20 de zile. Medicii au poreclit-o ”Nemuritoarea”.
 
La nivel mondial, coronavirusul a afectat peste 800,000 de persoane, există 43,123 decese şi 183,665 de vindecări. Principalele simptome generate de acest virus sunt febră, tuse şi dificultatea de a respira care, de cele mai multe ori, sunt confundate cu o simplă răceală. 80% dintre cazuri au simptome uşoare şi se pot vindeca de acasă, însă în cazul situaţiilor severe, critice se poate ajunge la pneumonie, şoc septic sau insuficienţă respiratorie.
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”