10 lucruri care slăbesc sistemul imunitar

Un sistem imunitar slab este mai expus virusurilor şi bacteriilor de orice fel. Iată la ce trebuie să fii atent pentru a te menţine sănătos.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Un sistem imunitar slab este mai  expus virusurilor şi bacteriilor de orice fel. Iată la ce trebuie să fii atent pentru a te menţine sănătos.

Lipsa somnului slăbeşte imunitatea. În timpul somnului, organismul creează anticorpi capabili să lupte cu boala.Stresul. Câteva momente de anxietate reduc imunitatea corpului în 30 de minute.

Nivelul scăzut de vitamina D. Vitamina D are un rol important în sănătatea oaselor şi a muşchilor şi întăreşte sistemul imunitar.Vitamina D se găseşte în ouă, peşte gras, lapte şi cereale.

Lipsa fructelor şi legumelor proaspete. Zincul, betacarotenul, vitaminele A, B şi C şi fibrele au un rol crucial în întărirea imunităţii.Fumatul – în orice formă. Nicotina şi alte substanţe chimice conţinute de ţigări sau lichidul pentru vapat încetinesc răspunsul organismului în lupta cu boala.

Alcoolul în exces. Ficatul procesează mai întâi a alcoolului şi îşi încetineşte procesul de descompunere a nutrienţilor pentru organism.

Sedentarismul şi obezitatea. Lipsa mişcării înseamnă un nivel scăzut de adrenalină şi proasta funcţionare a sistemului circulator.
Lipsa sexului. Activitatea sexuală creşte abilitatea organismului de a secreta imunoglobulina A – substanţă cheie în lupta cu germenii.

sursa foto: shutterstock

 

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult