Ce mesaj subtil a transmis Regina Elisabeta a II-a prin intermediul broşei turcoaz purtată în timpul discursului istoric

Regina Elisabeta a II-a este rareori văzută în public purtând această broşă. De ce a ales acest moment greu pentru omenire să o scoată din nou la vedere?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce mesaj subtil a transmis Regina Elisabeta a II-a prin intermediul broşei turcoaz purtată în timpul discursului istoric

„Azi, mulţi simt această durere a separării de cei dragi. Deşi avem de înfruntat şi alte provocări, de data asta e diferit. Toată lumea este unită de un scop comun.

Sper să folosim avantajele ştiinţei şi împreună vom reuşi. Vreau să vă spun că vremurile bune se vor întoarce, vom avea posibilitatea să ne reîntâlnim prietenii, să ne vizităm familiile. Vreau să vă mulţumesc şi să vă urez tot binele din lume”, a transmis Regina Elisabeta a II-a.


Acest mesaj, parte dintr-un discurs televizat emoţionant şi mobilizator al Reginei Elisabeta a II-a (93 de ani) adresat recent britanicilor, dar şi celorlalţi locuitori din Commonwealth care se confruntă cu pandemia de COVID-19, nu a fost singurul care a atras atenţia. 

La o privire mai atentă, jurnaliştii au observat broşa specială pe care regina a purtat-o în timpul discursului. Această bijuterie turcoaz cu diamante a aparţinut, se pare, bunicii sale, Regina Maria, care era o mare colecţionară de podoabe şi care a primit-o cadou în 1893, în ziua nunţii sale cu Ducele de York, devenit ulterior Regele George al V-lea.

Regina Elisabeta a II-a este rareori văzută în public purtând această broşă (ultima dată a purtat-o în 2014). De ce a ales acest moment greu pentru omenire să o scoată din nou la vedere?

E posibil ca alegerea reginei de a purta broşa turcoaz în acest moment dificil să aibă legătură cu trecutul familiei regale. Oare a vrut regina să sublinieze importanţa sprijinului acordat de bunica sa, Regina Maria, celui care avea să îndure vicisitudinile Primului Război Mondial şi ale gripei spaniole din 1918, respectiv Regele George al V-lea? Sau, poate, a vrut pur şi simplu să poarte o broşă într-o culoare veselă, care să mai anime spiritele?

Există chiar şi o legendă legată de culoarea turcoaz, despre care se spune că aduce vindecare, dragoste şi protecţie.

Oricare ar fi explicaţia, discursul reginei este unul istoric şi sperăm că aduce alinare celor care au pierdut pe cineva drag din cauza acestui inamic, precum şi forţă celor din linia întâi – medici, asistente, întregul personal medical –, care se luptă cu toată puterea pentru a salva cât mai multe vieţi.

Vezi mai jos discursul integral al Reginei Elisabeta a II-a.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân