Dr. Ion Bogdan Codorean: operaţia pentru rupturile de ligamente încrucişate VIDEO by CSID

Dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortoped, explică în ce constau intervenţiile chirurgicale laaproscopice pentru rupturile de ligamente încrucişate.

Rupturile de ligamente încrucişate sunt printre cele mai frecvente probleme de sănătate care afectează genunchiul. Acestea se produc de cele mai multe ori în timpul practicării activităţilor sportive, ca urmare a schimbărilor rapide de direcţie, a aterizărilor incorecte după o săritură sau la un contact direct cu un coechipier sau adversar.

Cel mai frecvent sunt afectate ligamentele încrucişate anterior, iar rupturile acestora se asociază şi cu afectări ale meniscului, cartilajului sau ale altor ligamente.

Printre simptomele rupturilor de ligamente încrucişate anterior se numără durerea şi inflamaţia. Acestea trebuie semnalate medicului, pentru că netratate, rupturile de ligamente afectează mobilitatea şi cresc pe termen lung riscul apariţiei bolilor articulare.

La ora actuală, rupturile de ligamente încrucişate anterior se pot trata prin metode moderne pe care le descrie pe larg în interviul video medicul primar ortoped Ion Bogdan Codorean!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Ion Bogdan Codorean - Medic primar ortopedie și traumatologie
Dr. Ion Bogdan Codorean este medic primar ortoped cu supraspecializare în traumatologia sportivă și doctor în medicină. A activat timp de 6 ani ca Șef al secției Clinicii de Ortopedie – Traumatologie a spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” și este începând ...
citește mai mult