5 mituri despre alimente şi cum ne afectează ele

Cel mai răspândit mit este acela că pâinea îngraşă. Acest aliment esenţial îngraşă doar consumat în exces. Pâinea integrala are la fel de multe calorii ca pâinea alba, dar şi un plus de vitamina B şi fibre vegetale.
  • Publicat:
  • Actualizat:


Cel mai răspândit mit este acela că pâinea îngraşă. Acest aliment esenţial îngraşă doar consumat în exces.
Pâinea integrala are la fel de multe calorii ca pâinea alba, dar şi un plus de vitamina B şi fibre vegetale.

Mitul nr. 2: Persoanele cu valori ridicate de colesterol nu trebuie sa consume ouă.Ouăle reprezintă o sursă excepţională de proteine cu o valoare biologică ridicată şi de vitaminele B12, B2, D. Când sunt consumate responsabil, nu exista niciun motiv să fie excluse din alimentaţie.


Mitul nr.3: Zahărul brun are mai puţine calorii. Zahărul brun are acelaşi număr de calorii ca zahărul alb Ce îl face superior sunt substanţe nutritive esenţiale, cum ar fi calciul, magneziul, potasiul şi sodiul.

Mitul nr 4: Uleiurile vegetale au mai puţine calorii. Uleiul de măsline are acelaşi număr de calorii ca uleiurile vegetale.Diferenţa dintre uleiul de măsline şi alte uleiuri este că e mai bogat în vitamina E şi antioxidanţi.

Mitul nr.5: Produsele „light” sunt soluţia pentru obezitate. Produsele slabe nu rezolva problema obezităţii, dar pot fi folosite pentru a înlocui alte alimente, ajutând astfel la pierderea în greutate.
Pentru mai multe informaţii despre dietă, intraţi pe www.csid.ro
sursa foto:123rf.com

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult