6 trucuri pentru adormit copiii

Un studiu efectuat recent într-o clinică din Anglia a scos la iveală câteva metode care ajută părinţii să-şi adoarmă copiii mai uşor. Înainte de culcare, este important să aveţi o oră de activităţi cu copilul.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Un studiu efectuat recent într-o clinică din Anglia a scos la iveală câteva metode care ajută părinţii să-şi adoarmă copiii mai uşor
Înainte de culcare, este important să aveţi o oră de activităţi cu copilul.


Această rutină zilnică trebuie să includă jocuri de coordonare ochi-mână,  tip puzzle, recunoaşte personajul sau împerechează formele.
Asiguraţi-vă că nu le este foame înainte de culcare. Cina trebuie să  conţină alimente cu un nivel crescut de melatonină cum  ar fi cireşele, afine, banane.Dacă cel mic doreşte un pahar de lapte, asiguraţi-vă că nu îl bea lângă pat, ci în locul de servit masa.

După baia de seară, cel mic trebuie să meargă direct în pat, fără alte activităţi ocolitoare.Dacă citiţi o poveste, aşezaţi-vă lângă patul copilului, nu în pat. Odată cu finalul povestirii, vă puteţi îndepărta treptat.Stabiliţi o atmosferă liniştitoare în întreaga casă. Lumini joase, fără zgomote şi cu activitate redusă.

Evitaţi exerciţiile fizice intense şi consumul de zahăr înainte de somn. Specialiştii avertizează că trezirile prea dese sau dificultăţile copiilor în a adormi pot indica probleme de sănătate.Deficitul de fier poate fi una dintre cauze.
Pentru mai multe informaţii despre îngrijirea copiilor, intraţi pe www.csid.ro
sursa foto:123rf.com

 

 


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult