Epilatul igienic: paşii de pregătire ai pielii şi îngrijirea pre şi post epilare VIDEO

Procesul de epilare nu este atât de simplu pe cât pare, în special atunci când vine vorba de îngrijirea pielii.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Epilarea joacă un rol foarte important în rutina de înfrumuseţare a femeilor, iar dacă acest proces este realizat corect, pielea nu va avea de suferit. Zilele de vară nu sunt întotdeauna prietenoase cu pielea, în special când este expusă la soare sau umidităţii excesive. Procesul de epilare presupune câţiva paşi de îngrijire, atât înainte, cât şi după, iar toate aceste aspecte le-am discutat alături de Monica Lupu, cosmetolog, Preşedinte Asociaţia Cosmetologilor din România.

După ce criterii ne alegem salonul în care urmează să ne epilăm?

Atunci când ne alegem salonul pentru astfel de proceduri, trebuie să luăm în calcul câteva aspecte, în special în ceea ce priveşte igiena, pentru a nu ne expune pericolelor de sănătate. Monica Lupu spune că atunci când mergem la salon vital este să urmărim partea de igienă. Mai exact, trebuie să ne alegem un salon în care cosmeticiana sau specialistul să se spele pe mâini după fiecare procedură în parte, dar şi să-şi dezinfecteze mănuşile, să nu se refolosească ceara şi consumabilele de unică folosinţă şi să se dezinfecteze pielea atât înainte, cât şi după procedură. Dezinfectarea pielii este un pas important, deoarece impurităţile, praful, transpiraţia trebuie îndepărtate de pe piele înainte de epilat, pentru că pot pătrunde în foliculii de păr şi pot provoca inflamaţii, foliculită sau infecţii severe.

”Trebuie să căutăm cabinete de cosmetică, saloane de înfrumuseţare, specialişti care nu refolosesc produsele, în mod special ceara, pentru că prin ceară se pot transmite de la infecţii cu stafilococi, streptococi, la hepatită şi HPV”, explică cosmetologul.

Înainte de procesul de epilare, specialistul trebuie să facă o diagnoză pe pielea clientei pentru a ştii ce tip de piele are clienta, ce tip de păr, iar în funcţie de ceea ce găseşte pe pielea clientei, va şti ce produse i se potrivesc. Important este ca această diagnoză să fie făcută atât înainte de procesul de epilare, cât şi după, pentru că astfel specialistul îi va putea recomanda clientei produsele pe care să le folosească acasă, până la următorul tratament.

Paşii de pregătire ai pielii înainte de epilat

”Este foarte important să facem acea parte de dezinfectare. Sunt diferite soluţii dezinfectante pe piaţă, sunt special gândite pentru procesul de pre-epilare, trebuie să fie un dezinfectant blând care să nu agreseze pielea, care să îndepărteze impurităţile, să facă partea de dezinfectare şi să pregătească pielea pentru procedura ce urmează a fi făcută. În anumite situaţii se poate folosi şi un ulei de pre-epilare care are un rol de protecţie, creează o barieră între piele şi ceară ca în momentul în care îndepărtăm ceara, indiferent de câte ori este nevoie să aplicăm, să nu luăm din stratul de celule moarte, ci efectiv să luăm firele de păr de care ne dorim să scăpăm. Apoi, iar e vital să dezinfectăm pielea”, explică Monica Lupu.

Înainte şi după epilat: ce trebuie să facă clienta, acasă

”Foliculii piloşi rămân deschişi până la 48 de ore. Asta înseamnă că noi, în aceste 48 de ore nu ar trebui să ne ducem la piscină, să ne expunem la soare, să folosim produse agresive pielii. Dacă este vreme călduroasă ar trebui să folosim un factor de protecţie chiar dacă discutăm despre corp, chiar dacă mergem până acasă sau trebuie să ajungem la serviciu, apoi, ca procedură de lungă durată, până la următoarea vizită la salonul sau la cabinetul de cosmetică, ar trebui făcute o dată pe săptămână un scrub şi partea de loţionare, atât cât suportă”, explică specialistul.

Partea de loţionare presupune hrănirea epidermului cu un produs gras sau un produs uleios. Mai exact, o loţiune de corp, un ulei de corp în funcţie de ceea ce urmărim pentru pielea noastră. Poate fi vorba de un produs care face o continuă dezinfectare, atunci când pielea se irită mai mult sau când există o predispoziţie pentru foliculită sau putem apela la ingrediente calmante, precum aloe vera, muşeţel, arnică sau unt de shea şi vitamina E pentru partea de hrănire.

Dacă epidermul nu îşi păstrează elasticitatea, firul de păr nu poate ”sparge” şi se ajunge la celelalte tipuri de probleme, cu firele de păr care cresc pe sub piele.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult