Pericolele „sărutului negru”: ce boli poţi face dacă practici anilingus

Află ce este anilingusul, la ce boli te expui dacă îl practici şi cum te poţi proteja.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Pericolele „sărutului negru”: ce boli poţi face dacă practici anilingus
Sursa foto: 123rf.com

Pe lângă sexul oral, care poate fi oferit şi practicat deopotrivă de ambele sexe, o altă fantezie sexuală a multora este anilingusul sau rimmingul, cunoscut şi sub numele de „sărutul negru”, care constă în lingerea, penetrarea, sărutul sau altă formă de stimulare a anusului partenerului cu ajutorul limbii. Deşi nu este o tehnică sexuală des întâlnită în rândul cuplurilor, există anumite pericole de care „practicanţii” nu sunt conştienţi.

Anilingusul poate creşte riscul de contractare a diverse boli cu transmitere sexuală, dar nu numai.

Expertul în sănătate sexuală Carolyn Cowan şi medicul ginecolog Elizabeth Dapre punctează câteva aspecte importante despre anilingus, de care ar trebui să ţină cont cei care îşi doresc să pună în practică această fantezie sexuală.

Stimularea anusului nu este de ajuns pentru a ajunge la orgasm

Anilingusul sau stimularea anusului cu ajutorul limbii este considerat o parte din preludiu, o etapă în care partenerii îşi pot explora corpurile şi pot descoperi ce îi face plăcere celuilalt. De cele mai multe ori, anilingusul nu implică o penetrare forţată a anusului, deci nu există risc de durere sau disconfort.

Cu toate acestea, „anilingusul în sine nu este suficient pentru a ajunge la orgasm”, atrage atenţia Carolyn Cowan. „Prin această stimulare sexuală, partenerii se excită reciproc şi, astfel, plăcerea în timpul actului sexual propriu-zis este mai intensă şi cu şanse mai mari de a se încheia cu un orgasm pentru ambii parteneri”, adaugă ea.

Totuşi, înainte de a-ţi surprinde iubita cu această „deprindere”, e bine să o întrebi dacă este de acord şi dacă ar fi deschisă la o asemenea experienţă. Unele persoane sunt mai conservatoare în ceea ce priveşte experimentele sexuale şi consideră că zona anusului este una de tipul „Pe-aici nu se trece!”, aşa că este bine să le respecţi această dorinţă şi să nu forţezi nota.

Pentru cele mai dornice „de joacă”, partenerul poate începe „tratativele” cu sex oral şi stimularea clitorisului cu ajutorul degetelor sau al limbii, după care se poate aventura în zone mai puţin explorate pentru a-şi încerca norocul. Dacă totul este făcut ca la carte, fapta nu va rămâne nerăsplătită, iar ambii parteneri se vor bucura de clipe de extaz.

Care sunt pericolele practicării anilingusului

Deşi poate fi o practică sexuală plăcută, anilingusul prezintă şi anumite riscuri pentru sănătate, atât pentru cel care îl practică, dar şi pentru cea care îl primeşte.

Aşa cum probabil toată lumea ştie, limba este plină de mici şanţuri care pot acumula bacterii, celule moarte, toxine sau resturi de mâncare. Cu siguranţă nu vrei ca acestea să ajungă într-o zonă sensibilă precum anusul, aşa că recomandă-i partenerului tău să îşi perieze temeinic limba înainte de „a o pune la treabă”.

Pe de altă parte, anilingusul, la fel ca sexul oral, creşte riscul contractării unor boli cu transmitere sexuală, precum herpesul, gonoreea, sifilisul, infecţia cu HIV, HPV, chlamydia sau trichomoniaza.

De asemenea, anusul partenerei poate fi o sursă de bacterii sau paraziţi proveniţi din materiile fecale, care pot determina infecţii periculoase în cazul partenerului care practică anilingus.

Cele mai frecvente boli ce pot fi contractate prin anilingus sunt, potrivit medicului ginecolog, hepatita A, infecţia cu Salmonella, Shigella, E. coli, Campylobacter pylori şi giardioza.

Cum să te protejezi de bolile ce pot fi cauzate de anilingus

Dacă vrei să te bucuri de această tehnică sexuală fără să te expui pe tine, dar şi pe partenera ta, riscului de contractare a infecţiilor, există câteva măsuri pe care le poţi lua pentru a te proteja.

În primul rând, igiena! Curăţă bine limba, de la bază către vârf, cu ajutorul periuţelor de dinţi speciale şi clăteşte cu apă de gură pe bază de clorhexidină, substanţă care distruge eficient bacteriile de pe suprafaţa acesteia.

În cazul celor care „primesc”, se recomandă spălarea anusului cu apă şi săpun antibacterian, dar şi folosirea unui irigator anal.

Nu mai puţin important este să te asiguri că partenera/partenerul este la zi cu analizele medicale şi nu suferă de vreo boală cu transmitere sexuală.

Pentru cei care pun siguranţa înaintea plăcerii există varianta folosirii unor folii de latex speciale, care ţin la distanţă fluidele corpului ce pot conţine diverse virusuri. Din păcate, astfel de folii nu se găsesc în farmacii, dar sunt şanse mari să le găseşti în sex-shopuri sau online. 

Aşadar, dacă plănuiţi să experimentaţi senzaţii noi punând în practică anilingusul, asiguraţi-vă mai întâi că partenera este de acord şi, foarte important, aveţi grijă la igienă pentru a vă feri de pericole!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Practicile BDSM: de ce excită durerea
Practicile BDSM: de ce excită durerea
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”