Beneficiile nămolului asupra pielii, de la hidratare, la ameliorarea ridurilor

Câţi dintre noi ştiu, de fapt, care sunt adevăratele beneficii ale nămolului?
  • Publicat:
Beneficiile nămolului asupra pielii, de la hidratare, la ameliorarea ridurilor
FOTO: 123rf.com / Beneficiile nămolului asupra pielii, de la hidratare, la ameliorarea ridurilor

Nămolul sapropelic este soluţia ideală pentru o piele impecabilă şi, în special pentru curele antiaging, anticelulitice sau de drenaj, fie că apelezi la împachetări sau tratamente pe bază de nămol cu scopul de a trata afecţiuni dermatologice. Pe lângă cele menţionate, nămolul ajută şi la tratarea afecţiunilor reumatice, atenuarea durerilor şi detoxifiere.

Suzana Pretorian, doctor balneolog în cadrul in cadrul Danubius Health Spa Resort, ne detaliază care sunt beneficiile nămolului asupra pielii.

Nămolul, hrăneşte şi hidratează pielea. “Nămolul sapropelic extras din Lacul Ursu Sovata aplicat în strat subţire are efect emolient, de hidratare şi regenerare (inclusiv antirid) la nivelul pielii. Acesta exfoliază şi detoxifică, astfel pielea devine catifelată, luminisoasă şi întinerită,” explică medicul balneolog.

Cicatrizează rănile. În cazul în care suferi de acnee sau dacă te confrunţi cu exces de sebum, nămolul poate reda luminozitatea tenului şi ajută la vindecarea rănilor.

“Micile leziuni şi inflamaţii sunt resorbite prin efect antibacterian, antiinflamator şi cicatrizant.. Nămolul nu se aplică la nivelul feţei, din cauza riscului de iritare (conţinut foarte mare de sare)”, mai explică specialistul.

Ajută la absorbţia mineralelor în organism. Nămolul termal ajută la absorbţia mineralelor în organism. Acestea sunt bune atât pentru piele, cât şi pentru organism. Totodată, procedura de împachetare intensifică activitatea antiinflamatorie în organism.

Are efect anti-aging. Pe lângă faptul că îţi înfrumuseţează pielea şi îi redă elasticitatea, nămolul are şi efect anti-aging!

“Nămolul are proprietăţi anti-aging datorită efectului său de regenerare. Acesta exfoliază şi uniformizează textura tenului, prevenind apariţia ridurilor. Împachetarea cu nămol are efect de regenerare şi astfel  pielea arată mai luminos,” mai dezvăluie Suzana Pretorian.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân