Părinţi şi copii aleargă pentru copiii bolnavi de cancer

Pe 31 martie 2019 va avea loc “Maratonul Nisipului” la Constanţa, iar fondurile strânse vor fi donate pentru îngrijirea copiilor bolnavi de cancer din judeţ.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Părinţi şi copii aleargă pentru copiii bolnavi de cancer
Maratonul Nisipului, foto PR

Maratoanele au din ce în ce mai mulţi adepţi în România, iar foarte multe au la bază scopuri umanitare. Atunci când şi membri mai mici ai familiei sunt implicaţi într-o cursă de alergare beneficiile sunt mari. Se încurajează sportul, se petrece timp de calitate în familiei şi mai mult se încurajează ajutorarea celor aflaţi în dificultatea. Un astfel de eveniment, de talie internaţională, va avea loc pe 31 martie 2019 “Maratonul Nisipului”. Copiii vor alerga împreună cu părinţii lor pentru programul social “Circuitul încrederii şi al speranţei”.

Toate încasările de la cursa “Family Run”, care se va desfăşura pe distanţa de 1 km, vor fi donate integral pentru susţinerea unui proiect social derulat de Asociaţia “Dăruieşte Aripi” din Constanţa. Programul “Circuitul încrederii şi al speranţei” sprijină copiii diagnosticaţi cu boli cronice grave, onco-hematologice sau boli rare din regiunea Dobrogei şi familiile acestora, prin oferirea de vizite la domiciliu de către personalul medical specializat al Centrului Medical Focus. Lansat în februarie 2018, acesta este singurul program de tratament şi monitorizare la domiciliu oferit de către o secţie de onco-pediatrie din ţară.
“Programul derulat de Asociaţia Dăruieşte Aripi este puntea între spital şi familiile copiilor cu cancer. Constanţa are singurul compartiment de onco-hematologie pediatrică din ţară care face deplasări cu personal medical specializat, după orele de program, acasă la copiii care au mare nevoie de monitorizare atentă din cauza diagnosticelor grele cu care trăiesc.

Aproape 1000 de oameni vor alerga pentru copiii bolnavi de cancer

Din totalul numărului de pacienţi pediatrici cu diagnostic oncologic cu date complete înregistraţi la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, doar 38% au domiciliul în oraşul Constanţa, restul copiilor  trebuind să călătorească ore întregi pe drum, dimineaţă devreme, nemâncaţi şi de cele mai multe ori suferind efectele advserse ale chimioterapiei sau operaţiilor recente”, declară Alina Patrăhău, preşedintele Asociaţiei “Dăruieşte Aripi”. Peste 850 de oameni s-au înscris până acum la Maratonul Nisipului  dar organizatorii preconizează că până la data evenimentului – 31 martie 2019 – numărul concurenţilor va depăşi pragul de 1.000. Participanţii au optat, în funcţie de pregătirea lor fizică, la una dintre probele: Maraton (42km), Semimaraton (21km), Crosul de 10 Km – XS Sports Nutrition sau Cursa Populară de 3 km.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”