Cum pot fi prevenite bolile cardiovasculare VIDEO BY CSID

Un interviu amplu despre importanţa prevenţiei în cazul bolilor cardiovasculare, ce putm face pentru a le ţine sub control şi a nu le agrava.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces şi internare în spital la nivelul populaţiei adulte şi vârstnice din Europa. Tocmai pentru a afla dacă se poate face prevenţie în cazul bolilor cardiovasculare am vorbit cu Dr. Camelia Oprea, medic specialist medicină internă, cu competenţe în ecografie generală şi ecocardiografie.

Dânsa ne-a răspuns la mai multe întrebări legate de prevenţia bolilor cardiovasculare, printre care ce facem concret pentru a preveni bolile de inimă? De ce sunt atât de mulţi tineri care fac infarct? Este stilul de viaţă actual o problemă? Cât de mult influenţează alimentaţia pe fugă, stresul lipsa de somn În afară de răspunsul la aceste întrebări, doamna dr. Oprea ne-a spus şi cât de mult contează obezitatea şi nivelul crescut de colesterol apariţia bolilor de inimă.

 

 

 

Care sunt simptomele alarmante care ar trebui sa ne trimita la medic?
Ce se poate ascunde in spatele palpitatiilor?

Ce ne spune disconfortul toracic (durere in piept) 

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult