Automedicaţia responsabilă în afecţiunile reumatice VIDEO By CSID

Conf. dr. Daniela Opriş, medic primar medicină internă şi reumatologie, oferă soluţii pentru durerile reumatice şi informaţii despre automedicaţia responsabilă.

Peste 600 de mii de români se confruntă la această oră cu diverse forme ale bolilor reumatice, iar cel mai important simptom al acestora este durerea.

Însă durerea trebuie tratată în funcţie de tipul de afecţiune reumatică: dacă în artroză, de exemplu, durerea apare ca urmare a îmbătrânirii şi distrugerii cartilajelor articulare, în poliartrita reumatoidă, aceasta este generată de un proces inflamator complex, care poate afecta inclusiv organele interne.

Pentru a stabili un diagnostic corect şi un tratament adecvat, medicii îi sfătuiesc pe pacienţi să consulte un specialist în boli reumatice, cât mai repede de la apariţia simptomelor.

În multe situaţii, durerea îi determină pe pacienţii cu boli reumatice să apeleze la automedicaţie, însă aceasta trebuie să fie una responsabilă.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, automedicaţia responsabilă pleacă de la faptul că orice persoană este responsabilă pentru sănătatea sa. În plus, un consumator sau pacient responsabil se informează corect şi din surse sigure înainte de a utiliza produse eliberate fără prescripţie medicală.

De asemenea, un consumator (sau pacient responsabil) citeşte şi înţelege prospectul sau eticheta unui produs şi respectă indicaţiile înscrise. Mai mult,  acesta recunoaşte situaţiile când trebuie să consulte un specialist.

Mai multe detalii despre regulile automedicaţiei responsabile şi despre conduita corectă în abordarea bolilor reumatice, ne oferă în interviul video conf. dr. Daniela Opriş, medic primar medicină internă şi reumatologie.

De asemenea, informaţii despre utilizarea responsabilă a produselor fără prescripţie medicală puteţi accesa la www.aleginformat.ro!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Conf. Univ. Dr. Daniela Opriş - Medic primar medicina interna
Conf. Univ. Dr. Daniela Opriş Belinski este Medic Primar Medicină internă - Reumatologie. Specializare dublă: Medicină internă - Reumatologie Experienţă Profesională Medic primar medicină internă (2012 -prezent) Spitalul Clinic Sfânta Maria Medic Specialist reumatologie (2012 ...
citește mai mult