SUNĂTOARE (Comprimate)

Denumire științifică: Hypericum perforatum
Producător: DaciaPlant

SUNĂTOAREA (Hypericum perforatum) este o plantă recomandată pentru armonizarea stării psiho-emoţionale şi funcţionarea normală a sistemului hepato-biliar.

ISTORIC:

Sunătoarea face parte din familia Hypericaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, heliofilă, cu frunze ovat-eliptice şi flori galbene. Denumirea ştiinţifică a plantei ,,Hypericum” provine din ,,hyper” şi ,,eikon”, care în limba greacă înseamnă ,,peste o apariţie”, ceea ce face trimitere la protecţia împotriva spiritelor rele, demoniace. Hipocrate, unul dintre cei mai vestiţi medici ai antichităţii recomanda planta datorită acţiunii sale antiinflamatoare. În secolul al XIX-lea, sunătoarea se folosea pentru tratarea ulcerului, isteriei şi depresiilor. Se mai numeşte asunătoare, buruiană-de-năduf, floare-de-sunătoare, floare-galbină, iarba-crucii, iarba-spaimei, sburătoare, şovârf-galben  etc.

Actiuni:

Antidepresiv, anxiolitic, tonic hepatic, stimulent al funcţiilor hepatice, coleretic, colagog, antispastic, antiinflamator, antimicrobian, antiviral, astringent, antidiareic, hemostatic local, antihemoroidal, vasodilatator, hipotensiv.

Contribuie la:

– armonizarea stării psiho-emoţionale

– protejarea organismului împotriva stresului

– funcţionarea normală a sistemului hepato-biliar, prin:
       – stimularea producerii şi eliminării de bilă
       – menţinerea tonusului hepatic în limite normale
       – susţinerea funcţiilor hepatice

– funcţionarea normală a sistemului digestiv, prin:
       – protejarea mucoasei gastrice
       – menţinerea sănătăţii tractului gastro-intestinal.

Contraindicatii:

Fotosensibilitate, sarcină, alăptare, alergie la sunătoare, intoleranţă la lactoză.

Forma de prezentare: 60 comprimate

Administrare:

Adulţi: câte 2 comprimate de 3 ori pe zi, cu 30 minute înaintea mesei. 

Tineri între 15 şi 18 ani: câte 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 minute înaintea mesei.

Copii între 10 şi 14 ani: câte  ½ comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 minute înaintea mesei.

Copii sub 10 ani:  cu avizul medicului, în funcţie de vârstă şi greutate.

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În  caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

Ingrediente/comprimat: sunătoare (Hypericum perforatum) – părţi aeriene(500 mg); celuloză microcristalină; lactoză monohidrat; dioxid de siliciu coloidal.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Mihaela Chivu: soluții pentru bruxism