SOMNOFORT cu melatonină (Comprimate)

SOMNOFORT este un supliment alimentar creat special pentru a vă bucura de un somn odihnitor. Conţine o combinaţie de melatonină şi extracte vegetale, care vă va ajuta să adormiţi mai uşor şi să aveţi un somn liniştit peste noapte.

DESPRE SOMN:

Somnul reprezintă o stare fiziologică a sistemului nervos central care se caracterizează prin diminuarea sensibilităţii faţă de influenţa stimulilor externi.

De regulă, în cursul somnului se parcurg o serie de cicluri care se diferenţiază între ele prin profunzime, activitate cerebrală şi intensitate a mişcării globilor oculari. Pentru un somn normal, succesiunea fazelor (adormirea, somnul superficial, somnul de profunzime medie, somnul profund) şi ciclicitatea lor sunt absolut indispensabile, mai ales somnul profund şi faza REM (Rapid Eye Movement) trebuind să se păstreze nealterate.

Cele mai mari probleme le creează reducerea sau suprimarea fazei REM (în care visăm), deoarece prin lipsa prelungită a acesteia ni se ia posibilitatea prelucrării, în subconştient, a evenimentelor şi impresiilor acumulate peste zi, urmarea fiind instalarea unor tulburări neurologice.

Persoanele care obişnuiesc să se culce după ora 23 vor avea faze REM scurte şi un somn neodihnitor. În mod asemănător, cei care lucrează noaptea îşi perturbă somnul.
Insomnia este o tulburare de somn caracterizată fie prin imposibilitatea de a adormi, fie prin trezirea în timpul nopţii sau trezirea înaintea consumării perioadei de somn. Se diferenţiază: insomnia determinată organic, insomnia condiţionată psihic şi insomnia primară, aceasta din urmă neavând nici motivaţie organică, nici psihică.

Administrarea unor preparate din produse vegetale favorizează instalarea somnului (cu păstrarea intactă a fazei REM iniţiale), fără a provoca a doua zi senzaţia de mahmureală (hang-over) cunoscută în cazul somniferelor de sinteză.
Condiţia ca acestea să funcţioneze este, desigur, realizarea unor cerinţe minime favorabile: închiderea luminii, a televizorului, a radioului etc.

Contribuie la:

– atenuarea tulburărilor de somn şi reducerea timpului necesar pentru a adormi;

– menţinerea unui ritm circadian normal;

– trezire fără efect “hang-over”.

Contraindicatii:

Sarcină, alăptare, consum de alcool, afecţiuni autoimune, diabet zaharat (datorită maltodextrinei), alergie la oricare dintre componentele produsului.

Forma de prezentare: Cutie de carton cu 2 blistere a câte 10 comprimate fiecare

Administrare:

Adulţi şi tineri peste 14 ani: 1-2 comprimate seara, cu 30 de minute înainte de culcare.

Comprimatele se înghit întregi sau sfărâmate, cu suficientă apă (150 ml). În caz de dificultate la înghiţire,comprimatele se pot rupe în două.

Ingrediente/comprimat: celuloză microcristalină, valeriană (Valeriana officinalis) -extract hidroalcoolic 4:1 din rădăcini (300 mg), passiflora (Passiflora incarnata) -extract hidroalcoolic 4:1 (pe suport de maltodextrină 5%) din flori(200 mg), hamei (Humulus lupulus) –  extract hidroalcoolic 4-6:1 (pe suport de maltodextrină din grâu) din conuri (100 mg),  stearat de magneziu (lubrifiant), dioxid de siliciu coloidal (agent de curgere), melatonină – pulbere (1,5 mg).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Diana Ionescu: laserul în parodontoză și alte afecțiuni stomatologice