SILIMARINĂ 14000 (Comprimate)

SILIMARINA este componenta biologic activă din planta armurariu, fiind recomandată pentru regenerarea şi detoxifierea ficatului.

ISTORIC:

Armurariul face parte din familia Asteraceae, fiind o plantă care se foloseşte de peste 2000 de ani pentru menţinerea sănătăţii ficatului.

Primele utilizări în scopuri medicinale ale plantei au fost realizate de către medicul grec Dioscoride, care folosea armurariu pentru tratarea muşcăturilor de şarpe. În anul 1597, celebrul botanist Gerard menţiona faptul că, armurariul era o plantă de mare ajutor, fiind utilizat ca remediu în afecţiuni ale ficatului; naturalistul englez Nicholas Culpeper confirmând în anul 1650 eficienţa acestuia. Interesul ştiinţific pentru armurariu s-a conturat abia în anul 1970, când s-au demonstrat efectele farmacodinamice ale acestuia. Studii de specialitate au identificat în compoziţia sa chimică un complex flavonoidic denumit silimarină (alcătuit din silibină, silicristină şi silidianină), care reprezintă componenta biologic activă, răspunzătoare de acţiunile sale benefice.

Contribuie la:

– protejarea şi regenerarea celulelor hepatice;

– detoxifierea ficatului;

– susţinerea funcţiilor hepatice;

– menţinerea concentraţiei normale a colesterolului în sânge;

– protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Contraindicatii:

Alergie la armurariu.

Forma de prezentare: Cutie de carton cu 2 blistere a câte 10 comprimate fiecare

Administrare:

Adulţi: câte 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.

Tineri între 15 şi 18 ani: câte 1 comprimat de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.

Copii între 10 şi 14 ani:  câte 1/2 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.  

Copii sub 10 ani: după sfatul medicului.

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

Ingrediente/comprimat: celuloză microcristalină,  armurariu(Silybum marianum) – extract 40-50:1 din fructe cu 80% silimarină, din care 30% silibină (350mg) (1comprimat conţine 280 mg silimarină, echivalent a 14 g de armurariu), dioxid de siliciu coloidal, stearat de magneziu.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Mihaela Chivu: soluții pentru bruxism