ÎNGERAŞUL (Sirop imunostimulent)

Siropul IMUNOSTIMULENT este un produs natural recomandat copiilor sub 14 ani pentru funcţionarea normală a sistemului imunitar.

DESPRE IMUNITATE:

Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a opune rezistenţă în faţa agenţilor patogeni. Imunitatea poate fi clasificată în: imunitate naturală (obţinută încă de la naştere) şi imunitate dobândită care, la rândul ei, este de două tipuri: pasivă şi activă.

Imunitatea pasivă se obţine prin:

– transferul de anticorpi din sângele mamei la nou-născut (copilul se naşte cu imunitate antiinfecţioasă, pe care însă o pierde treptat în 3-6 luni după naştere);

– alăptare (anticorpii materni se transmit prin lapte, procesul de alăptare contribuind astfel la creşterea rezistenţei antiinfecţioase a sugarului);

– administrarea de seruri imune şi/sau imunoglobuline umane; durata imunităţii astfel obţinute este temporară (14-21 de zile).
Imunitatea activă se obţine:

– în mod natural (după trecerea printr-o boală infecţioasă);

– în mod artificial (prin vaccinare).

Stimularea imunităţii cu produse naturale reprezintă o metodă activă de creştere a imunităţii pentru toate liniile: celulară, umorală, specifică şi nespecifică (complement, lizozim, interferon etc).

Deficienţele imunitare scad rezistenţa organismului la infecţii care, în acest mod pot fi mult mai uşor contactate. Scăderea imunităţii, în general, lasă organismul descoperit în faţa afecţiunilor, putând fi astfel invadat de microorganisme patogene (bacterii, virusuri, ciuperci), motiv pentru care apare necesitatea stimulării mecanismelor naturale de apărare.

Actiuni

Imunostimulentă, antivirală, antiseptică respiratorie şi urinară, antiinflamatoare, expectorantă.

Contribuie la

Funcţionarea normală a sistemului imunitar (susţine organismul în lupta împotriva virusurilor, bacteriilor şi ciupercilor) la nivelul tuturor aparatelor şi sistemelor (respirator, urinar, digestiv etc).

Indicatii

Se utilizează ca adjuvant în: deficienţe imunitare, gripă, răceală, viroze respiratorii, bronşite acute şi cronice, traheite, traheo-bronşite, amigdalite, sinuzite, infecţii urinare (cistite, uretrite), infecţii recidivante, herpes, zona Zoster.

Precautii

Se administrează cu prudenţă la persoanele aflate sub tratament cu medicamente imunosupresoare (scade eficienţa tratamentului) şi anticoagulante (poate creşte riscul de sângerare). Persoanele cu diabet zaharat trebuie să reducă din alimentaţia zilnică echivalentul de hidraţi de carbon corespunzător cantităţii de fructoză din sirop (5ml sirop conţin 3,5 grame fructoză).

Contraindicatii

Febră peste 38 grade Celsius, boli autoimune, transplant de organe, alergie la oricare dintre componentele produsului.

Forma de prezentare: 200ml

Administrare:

Copii între 1 şi 3 ani: câte 2,5 ml de sirop de 3 ori pe zi.

Copii între 4 şi 6 ani: câte 5 ml de sirop de 3 ori pe zi.

Copii între 7 şi 14 ani: câte 10 ml de sirop de 3 ori pe zi.

Siropul se administrează ca atare sau diluat în 100 ml de ceai (1/2 de pahar), cu 30 de minute înaintea mesei.

Ingrediente:

Sirop de fructoză 70%, echinacea (Echinacea purpurea) – extract hidroalcoolic cu 4% polifenoli din părţi aeriene (60%); astragalus (Astragalus membranaceus) – extract hidroalcoolic 10:1 din rădăcini (20%); soc (Sambucus nigra) – fructe (20%); uleiuri esenţiale (0,005%) din: brad (Abies alba), lămâie (Citrus limonum), salvie (Salvia officinalis).

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
5 prieteni toxici de care n-ai nevoie în viața ta: pastila de psiho