TONIC HEPATIC (Comprimate)

TONIC HEPATIC este un produs natural recomandat pentru funcţionarea normală a sistemului hepato-biliar.

DESPRE FICAT:

Ficatul este cel mai mare organ intern al corpului uman, el fiind o anexă a tubului digestiv care îndeplineşte numeroase funcţii: funcţia metabolică, cu rol în sinteza colesterolului şi a lipidelor; funcţia vasculară, cu rol în sinteza unor elemente ale sângelui (albumine, globuline) precum şi a factorilor de coagulare ai acestuia; funcţia secretorie, cu rol în producerea bilei; funcţia antitoxică, cu rol în neutralizarea toxinelor din organism; funcţia excretorie, cu rol în descompunerea hemoglobinei. Spre deosebire de alte organe, ficatul are capacitatea de refacere a celulelor care au fost distruse de o afecţiune sau leziune, apărute pe termen scurt. Dacă leziunile sunt repetate şi apar pe termen lung (cazul afecţiunilor cronice), modificările devin ireversibile. Vezica biliară (sau colecistul) este situată imediat sub ficat, fiind o anexă a acestuia şi are rolul de a depozita bila secretată de ficat.  Tulburările care apar la acest nivel se datorează afectării ficatului (cu apariţia hepatitelor, cirozei, insuficienţei hepatice) sau a funcţiei secretorii a acestuia (cu secreţia insuficientă de bilă) şi/sau a vezicii biliare, când pot apare: colecistite (inflamaţii ale colecistului), dischinezii biliare (dereglarea mecanismului de eliminare a bilei datorită perturbării motilităţii vezicii  biliare), angiocolite (infecţii bacteriene ale căilor biliare), colici biliare (dureri la nivelul căilor biliare datorate litiazei biliare sau colecistitelor acute). Principalele semne şi simptome ale afecţiunilor hepatice includ: modificarea culorii pielii (care în cazul icterului capătă o nuanţă gălbuie), apariţia stărilor de oboseală cronică, senzaţiilor de greaţă şi balonare, mărirea în volum a abdomenului, lipsa poftei de mâncare etc.

Actiuni:

Regenerant al celulelor hepatice, hepatoprotector, stimulent al funcţiilor hepatice, antihepatotoxic, coleretic, colagog, colecistokinetic, antilitiazic biliar, antiinflamator, antispastic, hipocolesterolemiant, tonic digestiv.

Contribuie la:

– protejarea şi regenerarea celulelor hepatice

– susţinerea funcţiilor hepatice

– detoxifierea ficatului

– stimularea producerii şi eliminării de bilă

– îmbunătăţirea capacităţii de digestie

– reducerea flatulenţei după consumul de alimente

– reducerea stărilor de oboseală şi surmenaj.

Contraindicatii:

Alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranţă la lactoză.

Forma de prezentare: 60 comprimate

Administrare:

Adulţi: câte 2 comprimate de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.

Tineri între 15 şi 18 ani: câte 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.

Copii între10 şi 14 ani: câte ½ comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

Ingrediente/comprimat: celuloză microcristalină; armurariu (Silybummarianum) – fructe (20%); coada-şoricelului (Achillea millefolium) – părţi aeriene (7,5%); păpădie (Taraxacum officinale) – părţi aeriene (7,5%); sunătoare (Hypericum perforatum) – părţi aeriene (7,5%); rozmarin (Rosmarinus officinalis) – părţi aeriene (5%); rostopască (Chelidonium majus) – părţi aeriene (2,5%); stearat de magneziu; dioxid de siliciu coloidal; ulei esenţial de mentă (Mentha piperita) (0,5%).

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Sandwich proteic și chifteluțe vegetale cu piure de cartofi și sos de ceapă