TINCTURĂ DE MESTEACĂN

Denumire științifică: Betula pendula
Producător: DaciaPlant

TINCTURA DE MESTEACĂN este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din frunzele plantei Betula pendula.

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.

În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

DESPRE MESTEACĂN:

Mesteacănul face parte din familia Betulaceae, fiind un arbore foios, heliofil, cu trunchiul subţire, acoperit de o scoarţă albă, care are o longevitate de aproximativ 100 de ani. Creşte în regiunile de deal şi de munte, ajungând  până  la altitudini de 1550 m. Răspândit în Europa şi nord-estul Asiei, mesteacănul este un copac rezistent atât la gerurile puternice cât şi la arşiţa de vară. În Roma antică era un simbol al puterii şi autorităţii. În medicina tradiţională planta se folosea în: edeme, litiază şi infecţii urinare, gută şi hipercolesterolemie. Se mai numeşte mastacân, mesteacăn-alb sau mestecan.

Actiuni

INTERN:

Diuretică (cu eliminare de acid uric), antilitiazică (dizolvă calculii urinari), antibacteriană, diaforetică, febrifugă, hipocolesterolemiantă, antiinflamatoare.

EXTERN:

Antiinflamatoare, antiseptică, tonică capilară, stimulează creşterea părului.

Contribuie la

INTERN:

– funcţionarea normală a sistemului urinar, prin ameliorarea diurezei şi a capacităţii de detoxifiere a rinichilor

– menţinerea concentraţiei normale a colesterolului în sânge.

EXTERN:

– menţinerea sănătăţii scalpului şi combaterea căderii părului.

Indicatii

INTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: edeme, litiază urinară, gută, infecţii urinare (cistite şi nefrite cronice), hipercolesterolemie, stări febrile, reumatism, artrite.

EXTERN:

Se utilizează ca adjuvant în: mătreaţă şi căderea părului.

Precautii

Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

Contraindicatii

Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.

Alergie la mesteacăn, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Forma de prezentare: 50ml

Administrare:

INTERN:

Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o  linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, înainte de mese.

Copii 7-14 ani: câte 10-30 picături de tinctură diluate în 100 ml apă (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, înainte de mese.

EXTERN:

Se fricţionează pielea capului cu tinctură de 2-3 ori pe săptămână.

Ingrediente: apă purificată, alcool etilic 40% vol., mesteacăn (Betula pendula)-frunze (27%).

Raport plantă/alcool etilic – 1:3,7

Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being