Momordica Charantia (comprimate acoperite)

Prezentare

Un comprimat contine 500 mg pulbere din fructul de Momordica charantia (castravete amar) si excipienti pana la 900 mg.

Indicatii

Recomandari: supliment alimentar cu rol de echilibrare a metabolismelor glucidic si lipidic (diabet zaharat tip II, dislipidemii, sindrom metabolic); stimulator al sistemului imunitar la adolescenti, varstnici, fumatori, alcoolici, suprasolicitare fizica si intelectuala, surmenaj, convalescenta dupa boli infecto-contagioase; boli cronice cardiovasculare asociate cu hipercolesterolemia, insuficienta renala cronica.

Contraindicatii: in sarcina (are actiune abortiva); in cursul tratamentelor de fertilitate; in perioada de alaptare (deoarece trece in lapte); la persoanele hipoglicemice; copii pana la varsta de 7 ani.

Precautii: – in perioada administrarii se recomanda un examen clinic si de laborator periodic al glicemiei si colesterolului.

La aparitia unor efecte nedorite se intrerupe administrarea produsului si se recomanda consultarea medicului sau farmacistului.

Reactii adverse:in cazuri sporadice pot sa apara dureri abdominale si diaree.

Interactii cu alte medicamente: poate potenta actiunea hipogliceminanta a insulinei si a medicamentelor antidiabetice si actiunea medicamentelor hipocolesterolemiante.

Actiuni

Produs destinat suplimentarii dietei indicate in principal pentru diabetul de tip II si sindromul metabolic datorita proprietatilor hipoglicemiante realizata prin intermediul polipeptidului-P cu activitate asemanatoare insulinei si care stimuleaza celulele Langerhans pancreatice. Preparatul se adreseaza in egala masura si persoanelor sanatoase, cu eventuala predispozitie la diabet, pentru scaderea riscului de aparitie a acestei boli prin mentinerea glicemiei in limita variatiilor normale. Produsul regleaza in acelasi timp nivelul sangvin al trigliceridelor si colesterolului, normalizeaza raportul LDL / HDL colesterol scazand astfel riscul de aterogeneza si implicit de boli cardiovasculare (cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala sistemica) la care contribuie si efectul antioxidant al plantei. Are actiune remineralizanta si vitaminizanta, antiinflamatorie, imunostimulanta nespecifica a organismului; antimutagenica, vermifuga, antibacteriana, antioxidanta, depurativa, diuretica, stomahica, aperitiva, laxativa, tonica.

Administrare

Adulti:2 – 6 comprimate pe zi in functie de afectiune si nivelul glicemiei, sau dupa recomandarea medicului;

Copii (peste 7 ani): 1 – 2 comprimate pe zi, in functie de afectiune si nivelul glicemiei numai la recomandarea si supravegherea medicului.

Se poate administra si in cure, numai dupa recomandarea medicului.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?