MERIŞOR (Comprimate)

Denumire științifică: Vaccinium vitis-idaea
Producător: DaciaPlant

MERIŞOR (Vaccinium vitis-idaea) este recomandat pentru desprinderea bacteriilor fixate pe pereţii tractului urinar (Escherichia coli).

DESPRE MERIŞOR:

Merişorul  face parte din familia Ericaceae, fiind un arbust pitic răspândit în zonele montane, la altitudini de peste 1300 m. El provine din emisfera nordică, unde reprezenta alimentaţia de bază a  vikingilor. În scopuri medicinale se folosesc frunzele şi fructele, care se recoltează în lunile septembrie şi octombrie, perioadă în care conţinutul în principii active este maxim. În trecut merişorul era utilizat în cazul afecţiunilor urinare, amerindienii folosindu-l atât ca aliment, dar şi pentru tratarea diferitelor boli. Datorită conţinutului bogat în vitamina C, marinarii utilizau fructele de merişor pentru a se vindeca de scorbut. În SUA, cultivarea merişorului a început abia în anul 1800, ea fiind realizată în statele Massachusetts, Oregon si Washington. La noi în ţară se găseşte pe tot lanţul Carpatic, fiind predominant în Munţii Apuseni.

În compoziţia fructelor de merişor s-au identificat următoarele substanţe bioactive: flavonoide, antocianidine, acizi fenolici, taninuri, resveratrol, vitamina C, săruri minerale etc.

Actiuni:

Antiseptic urinar, antiinflamator, diuretic, diaforetic (produce transpiraţie), astringent, expectorant, antitusiv şi antioxidant.

Contribuie la:

– desprinderea bacteriilor fixate pe pereţii tractului urinar (Escherichia coli)

– menţinerea sănătăţii tractului urinar

– protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Contraindicatii:

Sarcină, alăptare, alergie la merişor.

Forma de prezentare: 60 comprimate

Administrare:

Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte un comprimat de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.

Copii între 7 şi 14 ani: jumătate din doza adultului.

Copii sub 7 ani: după sfatul medicului.

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

Ingrediente/comprimat: celuloză microcristalină; merişor (Vaccinium vitis-idaea) – fructe (350 mg); merişor (Vaccinium vitis-idaea) – extract hidroalcoolic din fructe cu 25% antocianidină (100 mg); dioxid de siliciu coloidal.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?