HORMONBALANCE 45+ (Comprimate)

HORMONBALANCE 45+ este un produs natural cu un conţinut bogat în fitoestrogeni, recomandat femeilor aflate la menopauză.

CE ESTE MENOPAUZA?

Menopauza reprezintă absenţa menstruaţiei pentru o perioadă de timp mai mare de 12 luni şi este caracterizată de modificări hormonale generate de oprirea progre­sivă a producerii de hormoni ovarieni. Perioada de dinain­tea menopauzei, numită premenopauză, poate dura până la 5 ani, în această perioadă apărând dereglări ale ciclului menstrual, bufeuri, sâni dureroşi, uscăciune vaginală, creştere în greutate, stări de anxietate, iritabilitate, depresie etc. Aceste simptome neplăcute sunt diminuate prin substituţie hormonală. Această substituţie poate fi realizată cu hormoni de sinteză –  situaţie în care, de obicei, are loc agravarea afecţiunilor cronice preexistente (boala coronariană  ischemică, infarctul miocardic, hipertensi­unea arterială, migrenele, accidentele vasculare cere­brale, varicele hidrostatice, flebitele şi/sau trom­bozele venoase) – sau cu estrogeni proveniţi din plante. Fitohormonii estrogeni (similari estradiolului 17), fiind lipsiţi de reacţiile adverse ale estrogenilor sintetici, reprezintă o alternativă la terapia cu hormoni de sinteză. Datorită creşterii nivelului estrogenic, plantele cu conţinut ridicat de fitoestrogeni pot realiza un efect de contracarare a modificărilor de degenerescenţă apărute la menopauză, cum ar fi:reducerea pierderii de masă osoasă (osteoporoză) prin inhibarea activităţii celulelor osteoclastice, reducerea procesului de îmbătrânire a pielii prin creşterea activităţii antioxidante, reducerea numărului şi a intensităţii bufeurilor şi uscăciunii vaginale, ameliorarea stării psihoemoţionale etc.

Actiuni:

Estrogenică, dezobstruantă limfatică.

Contribuie la:

Contribuie la reducerea stărilor neplăcute care apar la menopauză.

Indicatii:

Se utilizează ca adjuvant în: simptome de pre- şi postmenopauză (bufeuri, iritabilitate, anxietate, depresie, sâni dureroşi, uscăciune vaginală, osteoporoză), posthisterectomie (numai după 4-6 luni de la intervenţia chirurgicală).

Contraindicatii:

Afecţiuni datorate excesului de hormoni estrogeni (mastoze chistice, fibroase, mastodinie chisturi ovariene), tumori benigne şi maligne, mamare sau genitale, alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranţă la lactoză.

Forma de prezentare: 60 comprimate

Administrare:

Femei: câte 2 comprimate de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

Ingrediente/comprimat: celuloză microcristalină, mărar (Anethum graveolens) – seminţe (125 mg); shatavari (Asparagus racemosus) – rădăcini (125 mg); soia (Glycine max) – extract hidroalcoolic cu 40% izoflavone din seminţe  (100 mg); lactoză monohidrat; lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra) – rădăcini (50 mg); lipicioasă (Galium aparine) – părţi aeriene (50 mg); trifoi-roşu (Trifolium pratense) – flori (50 mg); dioxid de siliciu coloidal; ulei esenţial de roiniţă (Melissa officinalis) (5 mg).

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Intervențiile ginecologice laparoscopice: „Sunt multe paciente care cer la câteva ore după să plece acasă, pentru că nici nu se simt operate”