Fructe chimion (Ceai)

Denumire științifică: Carum carvi L.
Producător: Fares

Susţine digestia şi funcţiile digestive.
Susţine lactaţia la mamele care alăptează.

Menţionat de savanţii antici Theophrast şi Dioscoride în lucrările lor, în mod tradiţional chimionul se utilizează pentru restabilirea bunei funcţionări a aparatului digestiv.

Ingrediente: fructele plantei Carum carvi L., fam. Apiaceae, care conţin ulei volatil, reprezentat în principal de carvona şi limonen; substanţe proteice, glucide, rezine, taninuri.

Efect
Carminativ (ajută eliminarea gazelor intestinale), antispastic, stomahic (stimulează secreţia sucurilor gastro-intestinale), fluidifiant al secreţiilor bronşice, emenagog (favorizează declanşarea ciclului menstrual), galactogog (stimulează secreţia lactată), vermifug.

Întrebuinţari principale
Colici, balonare, flatulenţă.

Alte întrebuinţari
Inapetenţă, tulburări dispeptice, paraziţi intestinali, bronşite alăptare.

Contraindicaţii
La dozele recomandate nu se cunosc.

Preparare
Infuzie din 1 linguriţă fructe la o cană cu apă clocotită.

Întrebuinţare
Se beau 1-2 căni cu ceai pe zi, după mesele principale.
Pentru sugari se pot da până la 6 linguri de ceai pe zi; la copii peste 5 ani se recomandă 1 cană cu ceai pe zi.

Prezentare: cutie a 50 g

 

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?