Eucolon – soluti, picaturi orale

Prezentare

Flacon de sticla bruna de 20 ml, prevazut cu picurator.

Principii active

Ulei volatil (Melissae herba-Millefolii herba-Carvi fructus 50:30:20 m/m/m) (iarba de roinita-iarba de coada soricelului-fruct de chimen) 0,23 g, extract hidroalcoolic lichid (Melissae herba-Millefolii herba-Carvi fructus 50:30:20 m/m/m) (iarba de roinita-iarba de coada soricelului-fruct de chimen) 93,47 g si excipienti: glicerol.

Indicatii

Produsul este bine tolerat, fara contraindicatii semnalate pana acum la dozele si ritmul de administrare recomandate.
In sarcina, perioada de alaptare si copii pana la varsta de 7 ani este necesara recomandarea medicului.
La aparitia unor efecte nedorite se intrerupe administrarea produsului si se recomanda consultarea medicului sau farmacistului.

Actiuni

Asigura un aport bogat de nutrienti, substante bioactive si uleiuri volatile cu spectru larg antibacterian, necesar pentru suplimentarea dietei in tulburarile functionale ale tractului gastro-intestinal.
– imbunatateste calitatea vietii persoanelor cu tulburari digestive (balonare epigastrica, digestie incetinita, eructatii, flatulenta) si/sau tulburari functionale intestinale;
– sustine normalizarea functiilor dereglate ale aparatului digestiv, stimuleaza pofta de mancare;
– are proprietati antiinflamatoare si antiseptice la nivelul tubului digestiv si al organelor anexe;
– efect benefic asupra digestiei, inlatura senzatia neplacuta de balonare, impiedica procesele fermentative si favorizeaza eliminarea gazelor formate in intestin, ajuta la reglarea tranzitulul intestinal si calmarea durerilor de stomac;
– creste secretia biliara si a sucurilor gastrice, asigurand o buna functionare a ficatului si a cailor biliare;
– echilibreaza flora intestinala prin actiune antibacteriana selectiva la nivelul intestinului (inhiba dezvoltarea florei microbiene patogene fara sa impiedice dezvoltarea florei normale, utile);
– prin actiunea usor sedativa contribuie la amelioararea tulburarilor digestive pe fond neuro-vegetativ.

Conditii de pastrare

A se pastra la temperaturi sub 25°C, ferit de umiditate si lumina, in ambalajul original !
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic !
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj !
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor mici !
Produsul NU contine lactoza.
Termen de valabilitate: 2 ani.

Administrare

Adulti: cate 20 picaturi de 3-4 ori pe zi, diluate in 50 ml apa fiarta si racita.
Copii peste 7 ani: cate 5-15 picaturi de 3-4 ori pe zi, diluate in 50 ml apa fiarta si racita.
Nu se administreaza concomitent cu bauturi alcoolice.
Produsul contine alcool etilic 30% si nu se recomanda asocierea cu produse alopate la care este contraindicata administrarea concomitenta cu alcool.
Se evita administrarea unor doze mai mari si pe perioada indelungata (prezenta uleiului volatil de Carvi fructus poate duce la aparitia unor tulburari ale functiei renale si hepatice).
Produsul este un supliment alimentar care nu inlocuieste un regim alimentar variat si echilibrat si un mod de viata sanatos.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?