ESTROGEN NATURAL (Comprimate)

ESTROGEN NATURAL este un produs cu un conţinut ridicat de fitoestrogeni, recomandat femeilor pentru funcţionarea normală a sistemului hormonal feminin şi normalizarea funcţiei reproductive.

ISTORIC:

Dong Quai sau ,,Angelica chinezească”, este o plantă celebră în Asia, fiind folosită de mii de ani în medicina tradiţională chineză, coreeană şi japoneză pentru corectarea dezechilibrelor energiei yin, care apar la nivelul aparatului reproducător feminin. Planta a fost numită şi ,,Ginseng-feminin” deoarece în trecut era utilizată în afecţiuni ginecologice şi recuperarea organismului dupa naştere. În medicina ayurvedică dong quai se întrebuinţa pentru: îmbunătăţirea funcţiei reproductive la femei, eliminarea simptomelor menopauzei (bufeurilor, transpiraţiei nocturne şi uscăciunii vaginale), creşterea fertilităţii, reglarea ciclului menstrual, reducerea stărilor neplăcute ce apar în sindromul premenstrual, reglarea menstruaţiei după naştere, stimularea şi relaxarea musculaturii uterine.

Actiuni:

Echilibrează activitatea estrogenică, îmbunătăţeşte funcţia reproductivă la femei, reglează ciclul menstrual, reduce efectele sindromului premenstrual, ameliorează simptomele menopauzei (bufeurile, transpiraţia nocturnă şi uscăciunea vaginală), ajută la reglarea menstruaţiei după naştere, produce stimularea şi relaxarea musculaturii uterine. Este tonică feminină, emenagogă, afrodiziacă, tonică postpartum.

ALTE ACŢIUNI: Analgezică, antiinflamatoare, cardiotonică, anticoagulantă, antiagregant-plachetară, antiaritmică, vasodilatatoare coronariană, antihipertensivă, antianginoasă, antianemică, sedativă, tonică respiratorie, tonică hepatică, antispastică, antimicrobiană, imunostimulentă, uşor laxativă. Îmbunătăţeşte circulaţia şi înlătură staza sanguină (reducând în acest mod riscul de tromboză), inhibă sinteza colesterolului, stimulează hematopoieza.

Contribuie la:

– funcţionarea normală a sistemului hormonal feminin

– normalizarea funcţiei reproductive la femei

– funcţionarea normală a ciclului menstrual

– reducerea stărilor neplăcute care apar la menopauză şi pe perioada ciclului menstrual

– amplificarea feminităţii.

Indicatii:

Se utilizează ca adjuvant în: tulburări menstruale (amenoree, hipomenoree, oligomenoree), dismenoree (dureri menstruale), sindrom premenstrual, menopauză, menopauză prematură, infertilitate (la femei), hirsutism, hipoplazie mamară, estomparea caracterelor feminine.

ALTE INDICAŢII: Se utilizează ca adjuvant în: dureri pelviene, hipertensiune arterială, angină pectorală, afecţiuni coronariene, aritmii cardiace, anemie, artrite, reumatism.

Precautii:

Pentru creşterea fertilităţii se recomandă administrarea produsului în cure de 3 luni, cu 1-2 luni pauză, timp în care se urmăreşte procrearea.

Din cauza efectului abortiv se recomandă ca, pe perioada administrării produsului, să se ia măsuri de contracepţie. În momentul în care se doreşte conceperea unui copil, se întrerupe cura cu ESTROGEN NATURAL.

Pentru femeile care au un flux menstrual abundent se recomandă întreruperea administrării pe perioada menstruaţiei (după terminarea acesteia administrarea putând fi reluată).

A se evita expunerea prelungită la soare şi la radiaţii UV pe perioada administrării produsului.

Se recomandă administrarea cu prudenţă la persoanele cu tulburări hemoragice sau la cele aflate în tratament cu medicamente anticoagulante sau antiagregant-plachetare.

Contraindicatii:

Chisturi ovariene, noduli mamari, fibrom uterin, tumori benigne şi maligne, mamare şi genitale, sarcină, alăptare, boli hemoragice, alergie la Angelica sinensis şi/ sau la alte plante din fam. Umbelliferae.

Forma de prezentare: 60 comprimate

Administrare:

Femei şi tinere peste 14 ani: câte 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei. În caz de devitalizare se recomandă administrarea a câte 2 comprimate de 3 ori pe zi, pe perioade scurte (până la 14 zile).

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.

Ingrediente:

Ingrediente/comprimat: celuloză microcristalină; dong quai (Angelica sinensis) – rădăcină (300 mg); dong quai (Angelica sinensis) – extract hidroalcoolic 10:1 din rădăcină (200 mg).

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?