Capsule Vermicin D67

Susţine purificarea tractului intestinal

Ingrediente/capsulă

-frunze de măslin (Olivae folium) 114 mg

-cimbru (Thymi herba)

-extract de rizomi de Hydrastis canadensis standardizat în min. 10% sulfat de berberină 76 mg

-rădăcină de iarbă mare (Inulae radix)

-cuişoare (Caryophylli flos) 38 mg.

Frunze de măslin, simbolul păcii şi al longevităţii, au fost folosite în scop medicinal prima dată în Egiptul antic. Cunoscute ca un puternic apărător împotriva îmbolnăvirilor, au făcut obiectul a numeroase studii ştiinţifice care au demonstrat multiplele sale proprietăţi benefice.

Efectele antimicrobiene, antivirale, antifungice şi vermifuge le fac utile în parazitozele digestive (lambliază, oxiuroză) şi în enterocolitele infecţioase. Contribuie de asemenea la refacerea imunităţii şi a puterii digestive.

Hydrasitis canadensis (Piciorul cocoşului), originar din America de Nord, a fost folosit pe scară largă de amerindieni, atât ca medicament cât şi ca material de colorat. Conţine substanţe active (berberina) cu acţiune antibacteriană cu spectru larg şi antiparazitară (asupra giardiei lamblia şi a protozoarelor). Are şi efect uşor laxativ favorizând eliminarea din tubul digestiv a paraziţilor intestinali. Stimulează pofta de mâncare şi are un efect tonic asupra întregului organism.

Cimbrul are o lungă istorie de utilizare populară pentru o gamă largă de boli. Este foarte bogat în ulei esenţial, acesta conţinând substanţele active responsabile pentru cele mai multe dintre proprietăţile sale medicinale. Are efect puternic antibacterian asupra unui spectru larg de germeni patogeni şi antihelmintic faţă de oxiuri, ankilostome, tricocefali. Este antispastic şi carminativ, îndepărtând colicile abdominale care însoţesc adesea parazitozele intestinale.

Iarba mare, numită şi Lacrimile Elenei, seamănă cu floarea soarelui în miniatură. Numele său provine de la Elena din Troia. Se spune că iarba mare a răsărit acolo unde au căzut lacrimile Elenei. Planta era cunoscută pentru virtuţile sale terapeutice, încă de pe vremea lui

Dioscoride şi Pliniu. De asemenea vechii celţi o considerau sacră. Studiile moderne au evidenţiat în compoziţia sa alantolactona, o substanţă cu puternice proprietăţi antibacteriene şi antihelmintice, fapt pentru care este recomandată în caz de enterocolite şi parazitoze intestinale. S-a constatat că o diluţie de 1:1000 din rădăcină de iarbă mare distruge ascarizii în 16 ore. Are acţiune tonică generală, în particular tonică digestivă, pulmonară şi chiar renală.

Cuişoarele, originare din Indonezieia, îşi trag denumirea de la forma mugurilor florali care se aseamănă cu nişte cuie mici. Sunt utilizate atât în medicina indiană Ayurveda, medicina chineză cât şi în fitoterapia occidentală, în special pentru conţinutul în ulei esenţial care are proprietăţi analgezice (folosit pentru durerile dentare), antibacteriene, antivirale şi antifungice. Cuişoarele au efecte carminative, îmbunătăţesc peristaltismul intestinal şi sunt un antihelmintic natural.

Efect

-antiparazitar

-antibacterian

-antispastic

-favorizează refacerea florei intestinale

Recomandări
-parazitoze digestive datorate infestării cu limbrici, oxiuri şi giardia lamblia.

Contraindicaţii
Nu se recomandă copiilor sub 6 ani (efectele asupra copiilor mici sunt insuficient studiate) şi în caz de hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.

Sarcină şi alăptare
Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine.

Substantele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.

Efecte secundare şi interacţiuni
Acest produs se poate utiliza concomitent cu alte medicamente.

La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

Întrebuinţare
Copii între 6-14 ani: 1 capsulă de 2-3 ori pe zi, după masă.

Copii peste 14 ani şi adulţi: 2 capsule de 3 ori pe zi, după masă.

Durata unei cure: 10 zile, urmată de o pauză 2 săptămâni. Cura se repetă de 3 ori consecutiv, sau conform recomandării medicului.

Evaluarea eficienţei
*S-au administrat capsule “Vermicin” în 3 cure de câte 10 zile cu 2 săptămâni pauză între ele, la pacienţi cu parazitoze digestive (oxiuroză, ascaridioză, lambliază).

*La toţi pacienţii s-a constatat ameliorarea până la dispariţie a simptomelor asociate – greaţă, inapetenţă, disconfort abdominal.
La 79% dintre pacienţi s-a negativat şi examenul coproparazitologic fără a necesita asocierea medicaţiei alopate.

*Preparatul nu a determinat reacţii adverse, fiind bine tolerat .

Prezentare: 60 capsule a 380 mg

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being