Agaricus (Agaricus Blazei Murill)

Denumire științifică: Agaricus Blazei Murill
Denumire populară: Agaricus, Ciuperca Lui Dumnezeu
Agaricus (Agaricus Blazei Murill)

Descriere

Agaricus este o ciupercă comestibilă, originară din China, Brazilia şi Taivan. Şi-a găsit însă mediu propice şi în Japonia, unde e cultivată în ferme speciale şi transformată într-un supliment minune.

Utilizată în terapia cancerului, diabetului, colesterolului şi a osteoporozei, ciuperca a ajutat mulţi pacienţi să învingă boli grave şi să câştige sănătate.

Din acest motiv, a fost supranumită Ciuperca lui Dumnezeu. Medicii japonezi o numesc Kawariharatake.

Aproximativ cu 60 de ani în urmă, în 1945 a fost descrisă prima dată în Florida de micologul american William Alphonso Murrill ca o nouă specie necunoscută până atunci, o ciupercă cu tulpina albă şi pălăria maronie. Această ciupercă cu aspect decorativ, cu mirosul şi gustul plăcut asemănător migdalei – marţipanului a devenit repede căutată în toată lumea.

Agaricus – Compoziţie

Ciuperca Agaricus Blazei Murill are calităţi nutritive şi terapeutice care o situează deasupra altor ciuperci:

– cel mai mare nivel de proteine (46,2%, faţă de media de 43%)
– cel mai înalt nivel de carbohidraţi non-fibroşi (38%)- conţine mai mult acid glutamic decât alte ciuperci Agaricus de pe piaţă.
– conţine (la 100 grame): 359Kcal, 10,5 g proteine, 0,5 g grăsimi, 68,1 g carbohidraţi.

Agaricus – Acţiune

Ciupera Agaricus este un stimulent imunitar puternic, antitumoral, antimutagen, antiviral, antioxidant, hipotensiv, normalizează funcţia hepatică la pacienţii cu hepatită B, reduce stresul oxidativ, inhibă peroxidarea lipidelor, scade colesterolul, trigliceridele şi glicemia.

Agaricus – Indicaţii terapeutice

Se utilizează ca adjuvant în: tumori cu diverse localizări, imunitate scăzută, viroze, hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie, ateroscleroză, hepatite virale.
Ciuperca Agaricus Blazei Murill are un conţinut bogat în vitamina D3, cu rol în absorbţia calciului.

  • Stimulează producţia osoasă prin ergosterol, motive pentru care e considerată un remediu excelent în osteoporoză. Contribuie la sporirea imunităţii, tratînd alergiile cutanate,
  • Reglează secreţia tiroidiană şi a gonadelor.
  • Mai e cunoscută ca o ciupercă utilă în bolile reumatismale cronice.
  • Beta-D-glucan stimulează producţia de interferon propriu, de aceea ciuperca are rol protector împotriva virusului hepatic.
  • Prin vitamina B12, acid folic, fier, cupru, cobalt, triptofan, ciuperca stimulează producţia de globule roşii.

S-a mai constatat că este un puternic detoxifiant, favorizează absorbţia intestinală, stimulează transmisia nervoasă şi activitatea sistemului nervos central, reglează contracţia musculară, ajută regenerarea capilară şi epitelială. Cazurile în care Ciuperca lui Dumnezeu şi-a dovedit cu prisosinţă calităţile curative sunt: cancerul de sîn, de colon, de ficat, plămîni, pancreas, iar în faze foarte avansate, readuce pofta de mîncare, buna dispoziţie şi ameliorează durerile până cînd bolnavul nu mai are nevoie de morfină.

În ceea ce priveşte efectul anti-cancer, testele de la Facultatea de Medicină a Universităţii Tokyo şi alte centre de cercetare din Japonia, au arătat că rata involuţiei complete a maladiei este de 90% în cazul Ciupercii lui Dumnezeu, performanţă neatinsă de nicio altă ciupercă folosită în terapii. Prin conţinutul de beta-glucan, ciuperca ajută la inhibarea celulelor canceroase şi fortifică organismul. Prelungeşte astfel viaţa, celulele maligne fiind stopate din evoluţie. Mai mult, are rol profilactic, prevenind apariţia cancerului.

Polizaharidele şi acidul ribonucleic complex stimulează producţia de insulină prin vitalizarea funcţiei pancreasului datorită aportului de aminoacizi şi zinc. Astfel ciuperca este de ajutor în tratamentul diabetului. Acizii graşi nesaturaţi, grăsimile şi mineralele din conţinutul ciupercii, reglează tonusul vascular şi presiunea sangvină, inhibă vasoconstricţia, protejează vasele sangvine, previne ateroscleroza, are efect diuretic.

Agaricus – Precauţii şi contraindicaţii

Ciuperca Agaricus este contraindicată  pacienţilor care suferă de boli autoimune, celor care au suferit transplanturi de organe şi celor care prezintă alergii.

Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le completează. Gândul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.

Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Vezi Plante medicinale în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?