Liliacul (Syringa vulgaris)

Denumire științifică: Syringa vulgaris
Denumire populară: Liliac
Liliacul (Syringa vulgaris)

Descriere

Liliacul este un arbust cu flori mici liliachii sau albe, întâlnit spontan în ţara noastră în zona de stepă şi subalpină. Frunzele sunt ovale, cu marginea întreagă iar  fructul este o capsulă.

Liliacul este  foarte apreciat pentru florile sale minunate şi parfumate, dar şi pentru tratarea diverselor afecţiuni.

În scop fitoterapeutic se utilizează scoarţa, frunzele, mugurii şi florile. 

Compoziţie

Liliacul conţine glucide, substanţe amare, amidon, rezine, glucozizi etc.

Acţiune

Fitoterapia cu liliac are efect vasodilatator, stomahic, antireumatic, astringent şi tonic

Liliacul – Indicaţii terapeutice

Sub formă de infuzie sau decoct, în uz intern, liliacul tratează stările febrile, balonarea,  bolile hepatice, reumatice, guta, colicile, astenia şi diabetul, dar creşte şi pofta de mâncare, iar sub formă de compresă, în uz extern, este eficient în tratamentul arsurilor şi a durerilor reumatice.

Precauţii şi contraindicaţii

Nu se cunosc reacţii adverse sau contraindicaţii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica