Hrişca (Fagopyrum esculentum)

Denumire științifică: Fagopyrum esculentum
Denumire populară: Hrişcă
Hrişca (Fagopyrum esculentum)

Descriere

Hrişca este o plantă medicinală şi alimentară care se dezvoltă armonios în soluri bogate în siliciu sau nisipoase, preferând clima umedă şi rece.

Frunzele au vârful ascuţit, iar florile sunt aşezate în formă de spic şi au culoare albă sau roşie.

 

În scop fitoterapeutic se utilizează partea aeriană înflorită.

Compoziţie

Planta conţine flavone, antocianozide, acizi graşi, amidon, lipide, vitamine din grupul B, vitamina P, glucoză şi săruri minerale.

Acţiune

Boabele de hrişcă sunt energizante şi hrănitoare, fiind un aliment nutritiv cu un conţinut scăzut de calorii.

Indicaţii terapeutice

Sub formă de infuzie sau decoct, hrişca este utilizată în tratamentul hemoroizilor, insuficienţă venoasă, boli hepatice, hemoragii retiniene, hemoragii digestive şi renale, scarlatină, hemoptizii, tifon exantematic, glaucom, surmenaj fizic şi intelectual.

În uz extern, sub formă de cataplasmă sau comprese, este recomandată în tratarea edemelor, echimozelor, inflamaţiilor şi fragiltăţii capilarelor.

Precauţii şi contraindicaţii

Supradozajul sau consumul îndelungat predispun la fotosensibilizare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica